Lohjan teatterin Sugar – Piukat paikat saa hymyn huulille 

Jarno Brännfors ja Samuel Nuutinen ovat Lohjan teatterin Sugar – Piukat paikat -näytelmän Daphne ja Josephine. Kuva: Sari Niinikoski

Lohjan teatterin Sugar – Piukat paikat –musikaalikomedia lupaa katsojilleen koomisia sattumuksia, valloittavia henkilöhahmoja sekä mukaansatempaavia melodioita ja nämä lupaukset se onnistuu myös lunastamaan.
 
Tarinan pääosissa seikkailevat tyttöbändi hehkeän solistinsa kera, kaksi epäonnista muusikkomiestä sekä joukko gangstereita. Muusikoiden joutuessa pakosalle keksivät he soluttautua naisorkesteriin. Tästä käynnistyy sarja koomisia kohtauksia, joita musiikkinumerot tasapainottavat ja tukevat.

Muusikot Joe (Samuel Nuutinen) ja Jerry (Jarno Brännfors) ovat näytelmän punainen lanka ja heidän lavakemiaansa onkin mukava seurata. Mies pukeutuneena naiseksi tuntuu hauskuuttavan aina ja Nuutinen ja Brännfors onnistuvat tässä erinomaisesti sortumatta ylilyönteihin. Brännforsin ilmeikkäät hahmot, sujuva liikehdintä ja miellyttävä lauluääni ovat näytelmän helmiä.

Tyttöbändi Hotgirls saa hymyn huulille lauluineen ja tansseineen. Solisti Sugarina nähtävä Henna-Riikka Rajaniemi säteilee roolissaan, mutta olisin kaivannut vähän nykyaikaa blondin bimbon rooliin. Tekevätkö vain rakkaus ja rikkaus naisen onnelliseksi? Jonkinlainen ohut kasvutarina asian suhteen toki nähdään. Tyttöbändin tiukkaa johtajaa näyttelevän Annina Tuomisen kaunista lauluääntä olisi voinut kuunnella enemmänkin. 

Gangsterijoukkue esittäytyy komedialeffoista tuttuna asetelmana koostuen hölmöläisistä, joita gangsteripomo yrittää johtaa. Sinänsä toimiva ratkaisu onnistuu paikoitellen hauskuuttamaan, mutta kohtauksista jää myös vähän sekava fiilis. Hauska ja sopivan outo on ensemblen välikohtaus tanssivista miljönäärivanhuksista.

Näytelmän lavastus on paitsi näyttävä myös toimiva. Parilla liikkuvalla seinäkkeellä kohtaukset vaihtuvat kädenkäänteessä ja tarina pääsee soljumaan eteenpäin. Loistava esimerkki siitä, että myös ei kiinteissä lavasteissa on paljon mahdollisuuksia.

Erityismaininnan Lohjan lavalla ansaitsee puvustus. Ihastuttavat ajankuvaa henkivät asut imartelevat tarinaa ja hivelevät katsojan silmiä.

Sugar – Piukat paikat perustuu Marilyn Monroen tähdittämään Billy Wilderin ja I.A.L. Diamondin menestyselokuvaan Some Like It Hot. Elokuvan nähneille luvassa on nostalgiaa, sillä teksti noudattaa kanssakatsojien mukaan esikuvaansa yllättävän tarkasti. Yhtä lailla näytelmästä nauttii elokuvaa näkemättäkin. 

Sugar – Piukat paikat on todellinen piristys pimeään vuodenaikaan.

Katja Pölönen 

Ohjaus ja koreografiat: Sari Niinikoski. Musiikin johto, sovitus ja laulujen taustat: Tuomas Törmi. Puvustus: Annukka Matilainen, harjoittelija: Milla Sohlman. Lavastus ja valoajot: Jyrki Kakko. Taustanauhojen soitto: Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto. Äänitykset ja miksaus: Jari Sikander ja Tuomas Törmi. Taustalaulujen äänitys: Tomi Tuominen, Annina Tuominen. Ääniajot: Reima Nikola. Valo- ja äänisuunnittelu: Petri Puttonen, Reima Nikola, Sari Niinikoski ja Jyrki Kakko. Näyttelijät: Henna-Riikka Rajaniemi, Samuel Nuutinen / Tomi Tuominen, Jarno Brännfors, Annina Tuominen, Seppo Lehtelä, Petri Puttonen, Esa Koski, Laura Heino, Timo Taipale, Risto Silvola, Janne Lumme, Nea Grönmark, Terhi Turunen, Anne Palin, Riikka Kiiskinen, Mira Laakso, Ida-Maria Hietamäki, Camilla Laine.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: