Puutaivaan kesäteatterissa seikkailevat Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö

Vaskiolla kesäteatteri Puutaivaassa palataan tänä vuonna Heinähattu ja Vilttitossu-kirjojen värikkääseen maailmaan. Etualalla Alibullenin neidit Helga (Nea Sohlman) ja Halise (Aino Gustafsson), keskellä Heinähattu (Rosalinda Pihakivi) ja Vilttitossu (Nelli Nurmio) sekä takana Hanna Kattilakoski (Pinja Laine), Matti Kattilakoski (Jenna Syrjälä) ja konstaapelit Isonapa (Emmi Laaksonen) ja Rillirousku (Valma Heinä).

Vaskiolla Teatteri Puutaivas juhlii 30-vuotissyntymäpäiviään iloisesti Sinikka ja Tiina Nopolan lastenkirjoista tuttujen hahmojen kanssa. Heinähattu, Vilttitossu ja loput Kattilakosken perheestä ja ystävistä esiintyvät kesäteatterin lavalla näytelmässä, josta ei puutu vauhdikkaita sattumuksia.

Alibullenin neitien Kattilakoskille puhumattomuussyndroomaan antama terapia, kylille ilmestyvä tihutöiden tekijä ja poliisien sinnikkäät yritykset saada kuvioihin järjestystä takaavat, että hauskutusta riittää näytelmässä kaiken ikäisille.

Näytelmän on ohjannut Rami Laaksonen, ja tiimissä on mukana lavastajien, maskeeraajien ja puvustajien ohella yhdeksän nuorta 12–24-vuotiasta näyttelijää. Päähenkilö-siskoksien roolissa Heinähattuna nähdään Rosalinda Pihakivi ja Vilttitossuna Nelli Nurmio.

– Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö valittiin tämän kesän näytelmäksemme, koska Puutaivaassa jäi niin hyvät muistot täällä vuonna 2018 esitetystä toisesta Sinikka ja Tiina Nopolan tarinoihin perustuvasta näytelmästä Rubensin veljekset. Myös uusi Heinähattu ja Vilttitossu-elokuva salolaisten sisaruksien tähdittämänä innosti, samoin näiden tarinoiden sopivuus koko perheelle, Teatteri Puutaivaasta kerrotaan.

Juhlavuodesta puhuttaessa moni varmasti miettii ja muisteleekin, että mistä kaikki alkoi. Elettiin 1990-lukua, ja teatterin viehkeä nimikin on monelle varmasti pienen mysteerin takana.

– ”Puutaivas” nimenä liittyy vanhaan paikalliseen sanontaan ”Vaskion Puutaivaan alla”, ja siitäkin on muutamia versioita. Näistä yksi on ”taivasalla ja puut ympärillä kattona”. Vaskiolla kulkee lisäksi tie, joka on nimetty Puutaivaantieksi. Teatterilla on useasti myös vitsailtu, että ”olemmehan puutaivaan alla ja sääennusteista huolimatta sateet usein kiertävät meidät”.

Ohjaaja Rami Laaksosen mielestä näytelmän hienoin repliikki on samalla myös monelle hyvin samaistuttavissa, iästä riippumatta:

– ”Ei se ollut vieras voima. Se oli minun voimani.”

Laaksonen kertoo, että tarinassa näkyy hyvin myös sisarusrakkaus ja sen monet ulottuvuudet – välillä toisen naamataulu ärsyttää, mutta lopulta sisarukset pitävät aina toistensa puolta. Näytelmää elävöittää myös musiikki ja laulu, jonka sanat ovat Sinikka ja Tiina Nopolan ja sävellys Iiro Rantalan käsialaa. Säestäjänä toimii Tuuli Soininen.

– Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö on koko perheelle sopiva, hauska kesäillan näytelmä. Se kannattaa tulla katsomaan ja samalla viettämään aikaa Vaskion Perinnemäen idyllisiin maisemiin. Esityksen lomassa voi nauttia kesäteatterikahvion sekä myyntipisteen antimista, teatteritiimistä kerrotaan.

Ensi-ilta Puutaivaassa perjantaina 28.6. klo 18.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: