Puutarhat kutsuvat sunnuntaina vierailulle

Pohjolan tila on yksi Avoimet Puutarhat -tapahtumaan osallistuvista kohteista. Kuvassa tilan emäntä Minna Pohjola.

Kesän suurin puutarhatapahtuma, Avoimet Puutarhat kutsuu vierailulle sunnuntaina.

Salossakin on avoinna useampi puutarha; vieraita otetaan vastaan klo 12 -17. Koko Suomessa avoimia puutarhoja on noin 600. Mukana on mielenkiintoisia alkukesän puutarhoja – niin yksityisiä puutarhoja, siirtolapuutarhoja kuin puutarhanähtävyyksiä.

Salossa tapahtumapäivässä on mukana toistakymmentä puutarhaa: Trömperin kestikievari, Meritalon museo, Pohjolan tila, Kärkän tilakeskus, Sarkola, Matildankartano, Soilan mökkipuutarha, Terra Vinealis, Vahtitupa, Katiskanmäki, Päivärinteen puutarha ja Koivula.

Tapahtumapäivän aikana voi keskittyä ihastelemaan toisten harrastajien kätten töitä tai inspiroitua puutarhojen erilaisista ratkaisuista ja kasveista. Teemapäivän aikana kannattaa rohkeasti kysyä vinkkejä tai hoito-ohjeita, joita voi alkaa soveltaa myös omassa puutarhassaan.

Tämän vuoden tapahtuman kansainvälisenä teemana on Puutarha herättää aistisi.

Puutarhan värit ja kasvien muodot korostuvat alkukesällä. Tuntoaisti herää henkiin tunnustelemalla kasveja, mutta myös maaperää kannattaa kosketella. Alkukasvukauden tuoksut ovat parhaimmillaan, ja maistelemaankin voi päästä jo ainakin yrttejä.

Puutarhan ääniin kuuluvat erilaiset linnut ja muut luonnon äänet. Kierroksen aikana on hyödyllistä pysähtyä hetkeksi ja antaa aistien vaikuttaa, sillä ne hoitavat mieltä ja kehon hyvinvointia.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: