Ranskalainen Mulhouse LP Salon vieraaksi

LP Salon Iina Andrikopouloulta ja koko muulta joukkueelta vaaditaan onnistumista torstaina Salohallissa. Vierasottelussa Ranskassa salolaisryhmä pystyi yhteen erävoitoon.

LP Salon nimellä naisten lentopallon Mestarien liigaa pelaava LP Viesti asetti lohkovaiheen puolivälissä kaksi tavoitetta: haastaa maailman kärkijoukkueisiin kuuluvat VakifBankin ja Monzan avauspelejä paremmin sekä voittaa Mulhouse kotonaan.

Torstaina jälkimmäisen tavoitteen toteuttamisen aika on käsillä, kun todella kansainvälinen Ranskan mestarijoukkue saapuu maailman kovimman seurajoukkueiden turnauksen vierasotteluunsa Salohalliin.

Salohalliin voidaan ottaa puolet hallin kapasiteetista katsojia eli noin 1300.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sanoo Viestin lähtevän peliin vain onnistumaan.
– Tavoitteeksi on asetettu voitto. Mulhouse on suosikki toki, hyvin täytyy onnistua tavoitteemme täyttämiseen. Realismia se kuitenkin kotikentällä on meidän huipputason esityksellä.

LP Salon terveystila on muuten ennallaan, mutta Anna Syrjälä palaa kokoonpanoon.
– Hienoa, että yleisö pääsee paikalle ja toivomme sitä paikalle, koska isossa Salohallissa voimme tarjota turvallisen katsojakokemuksen.

Pelaajista Jenni Jantunen kertoo odottavansa Mulhousen vierailua.
– Ranskassa päästiin erävoiton makuun, niin kyllä voitonnälkää on tässä nyt ehditty kasvatella. Näimme siellä, että voimme hyvinkin pelata voitosta, kun vain oman peli taso saadaan pidettyä korkeana. Usko omaan tekemiseen on todella tärkeä.
– Hieno ilta on tiedossa. Olisihan se siistiä se ensimmäinen otteluvoitto nyt Mestarien liigassa ottaa ja saada siitä myös lisäenergiaa Mestaruusliigan ratkaisupeleihin. Upeaa, että saamme myös yleisön tuen, toivotaan mahdollisimman paljon kannustajia paikalle.

ASPTT Mulhousen ainoa voitto Mestarien liigasta tällä kaudella on LP Salosta otettu 3-1 -kotivoitto avauskierroksella. Tämän jälkeen joukkue on hävinnyt kaksi kertaa Monzalle ja kotonaan Vakifbankille 0-3.

Ensimmäisen kohtaamisen avauserä oli salolaisilta erinomainen, mutta tämän jälkeen hieman pelaajistoaankin kentällä vaihtanut kotijoukkue oli selkeästi parempi läpi loppuillan.

Mulhousen hyökkäysprosentti oli pelissä 47 ja LP Salon 29. Torjunnat menivät kotijoukkueelle 9-6 ja ässäsyötöt suomalaisjoukkueelle 6-4.

Jessica Kosonen (14/+8) oli LP Salon paras pistenainen, Anna Czakanin yllettyä 11/+5 ja Iina Andrikopouloun 11/+8 saaliisiin. Kotijoukkueen hakkuri Kimberly Drewoniak kasasi 18/+13 ja toiseen erään peliin tullut yleispelaaja Amanda Coneo 16/+13.

Mulhousen yleispelaajakaksikon muodostavat Amanda Coneo ja Anna Haak.

Coneo on piskuinen 177-senttinen ponnistaja, joka pelaa kolmatta kautta Ranskan liigassa neljän Italian liigan kauden jälkeen. Naisen kovuudesta on merkkinä kaksi kertaa valinta Etelä-Amerikan mestaruuskilpailujen tähdistöön, kun niissä peleissä mukana on mm. Brasilia.

Anna Haak on siis puolestaan samassa lohkossa pelaavan VakifBankin supertähden Isabella Haakin 25-vuotias isosisko, joka pelaa kolmatta kautta Ranskassa ja toista Mulhousessa Yhdysvaltojen yliopistovuosiensa jälkeen.

188-senttinen saksalaishakkuri Kimberly Drewniok tuli joukkueeseen SItalian liigastaJoukkueen passarina pelaa Roosa Koskelon seurakaverina useamman kauden Stuttgartissa ollut saksalainen Pia Kästner.

Keskellä aloituksen pelaajina ovat esiintyneet pääasiassa belgialainen Silke Van Avermaet sekä perusseitsikon ainoa ranskalaispelaaja Leandra Olinga Andela.

Salolaisjoukkue pelaa nyt 14:ttä kauttaan Eurokentillä ja on mukana kolmannen kerran Mestarien liigan lohkovaiheessa.
Otteluvoittoa ei ole vielä tullut 16 otteluun.
Yle näyttää ottelun suorana lähetyksenä Yle Areenasta kello 18.55 alkaen ja jälkilähetyksenä TV2:sta kello 22.00 alkaen. Ottelun selostaa Kalle Pallonen ja asiantuntijana toimii Konstantin Shumov.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: