Rantasten sisustuksessa näkyy oma käden jälki

Maiju Rantasen kodin pihapiirissä asustaa myös lampaita ja poni.

Neljä vuotta sitten 1930-luvun suloinen koti Kiskossa sai uudet asukkaat, kun Maiju Rantanen puolisonsa Riku Rantasen kanssa ostivat talon. Oli selvää ensikohtaamisesta asti, että siitä tulisi heidän uusi kotinsa, josta he tekisivät oman näköisensä. Sijainti oli ihanteellinen, tonttia löytyi vajaa pari hehtaaria, oli omaa tilaa, rauhaa ja rakennuksia, joita hyödyntää. Samalla alueella aiemmin vuokralla asunut pariskunta etsi juurikin käytännöllistä kompaktia ratkaisua.

Pihapiirissä asustaa nykyään myös kahdeksan lammasta ja poni sekä kotona kaksi border- ja kaksi sileäkarvaista collieta.
-Muuttaessamme teimme tänne pintaremonttia. Yläkerta on vielä vähän kesken, mutta pikkuhiljaa tästä on muotoutumassa meidän näköisemme koti. Rakensimme tänne myös sisäsuihkun, koska täällä ei ollut sellaista, mutta päärakennuksen pihalla sijaitseva pihasauna on kuitenkin vienyt voiton, koska siellä on myös toimivat suihkutilat ja ihana puusauna. Saunatila vaatii tulevaisuudessa päivittämistä, mutta kaikki ajallaan, kertoo Maiju Rantanen

Hänen mielestään on tärkeää, että koti on sellainen, että siellä viihtyy ja se miellyttää omaa silmää. Sisustamisesta on muotoutunut ajan mittaan Rantaselle harrastus. Inspiraatiota hän hakee lehdistä, Instagramista tai vaikkapa muiden kodeista. Huoneiden seinät on tapetoitu erilaisin kuosein, joilla on haluttu tuoda jokaiseen huoneeseen omanlainen tunnelma. Hän ei lokeroidu mihinkään tiettyyn sisustustyyliin, vaan kodista löytyy ripaus vähän kaikkea.
-Sisustamisessa minua inspiroi muutoksen mahdollisuus. Se voi lähteä pienestä jutusta, kun löytää hyvän idean ja haluan toteuttaa sen omalla tavallani. Pelkistetty ja moderni sisustus ei ole nykyään enää minun juttuni, vaan meidän kodissamme toteutuu enemmänkin vanhan ja uuden tyylin yhdistäminen. Pidän kierrätysmateriaaleista ja usea huonekalu onkin meille kierrätettynä hankittu. Minulle on tärkeää, että tavaralla on tarina ja historia, mainitsee Rantanen.
-Haluan olla vastuullinen sisustaja, joka harkitsee ostamaansa tuotetta, mutta pidän myös spontaaneista kodinhankinnoista, jos jotain kaunista osuu silmään, lisää Rantanen

Tällä hetkellä sisustuksessa on ollut pidempään käytössä erilaisia vihreän sävyjä, eri toteen vanhan ajan antiikin vihreä sekä murretut, maanläheiset sävyt toistuvat kodin sisustuksesta. Rantasen mielestä värit saavat näkyä sisustuksessa, mutta myös erilaiset puupinnat ovat kauniita.
-En sisusta sesonkien mukaan, enkä vaihda tyyliä vuodenaikojen mukaan, mutta jollain pienillä tekstiileillä ja sisustuselementeillä voin toki korostaa jotain vuodenaikaa. Enkä sisusta kalenterin, vaan ainoastaan fiiliksen mukaan.
-Erityisesti kodissamme pidän puulattiasta, huonekaluista ja tapeteista, joiden yhdistelmä luo lämpöä kotiin. Olen joskus pitänyt vaaleasta sisustustyylistä, mutta vuosien saatossa se ajatus on muuttunut täysin. En voisi enää kuvitella täysin vaaleaa ja nykyaikaista kotia. Tämä nykyinen sisustustyylini on enemmän meidän näköistämme, kertoo Rantanen.

Maiju Rantanen mainitsee kodin keskipisteeksi keittiön, joka yhdistyy olohuoneeseen. Siellä viihdytään kaikista eniten. On luontevaa, että keittiöstä on suora näkymä olohuoneeseen. Se luo tilantuntua ja helppoutta vaikkapa ystävien kanssa seurusteluun. Olohuoneesta pääsee avoimen parioven kautta ruokailuhuoneeseen, jossa voi kestitä vieraita pidemmän kaavan mukaan.

Kodin remontoinnin Rantanen on oppinut käytännössä vain tekemällä puolisonsa kanssa. Maalaaminen ja tapetointi on tullut tutuksi, ja kun inspiraatio iskee, hän pystyy myös tekemään itsenäisesti kodin muutoksia. Myös Rantasen oma isä on ollut isona apuna remonttitouhuissa. Sisustamisen ja oman työn lisäksi Rantanen harrastaa vapaa-ajalla omien koirien kanssa aktiivisesti agilitya ja paimennusta, ja hevoset ovat tulleet takaisin kuvioon.
-Tulevaisuuden suunnitelmissa on hankkia myös kaveri ponillemme, Hessulle.

Sari Tuomi

Usea huonekalu on hankittu kierrätettynä. Maijulle on tärkeää, että tavaralla on tarina ja historia.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: