Rastitapahtumat edelleen suosiossa

Kari ja Seija Vigelius tutkimassa karttaa ennen metsään menoa Peikkojen perjantairasteilla Perttelin Kaukolassa Vehkaojantien varressa.

Jarmo Laakso

Kuntorastitapahtumat ovat tulleet jäädäkseen. Salon Viestin, Salon Vilppaan, Angelniemen Ankkurin ja Rasti-Perniön järjestämillä maanantairasteilla on menossa jo 40. vuosi ja tapahtumiin osallistuu parisataa harrastajaa kerrallaan.
Suunnistuksessa paljon nähnyt Perttelin Peikkojen Jorma Kuutti muistelee maanantairastien alkuaikoja huvittuneena, kun alkuaikojen kävijämäärien keskiarvo ylitti jopa 500.
-Jos keskiarvo kesässä on yli 500, niin parhaimpina päivinä metsissä oli varmaan yli 700 kuntosuunnistajaa. Se oli uutta ja ihmeellistä. Silloin oli rasteilla ahdasta, kun homma otettiin vielä melko tosissaan, Kuutti naurahtaa.
Samalla hän lisää, että kun seurat saavat kuntorastitapahtumiinsa 100-200 ihmistä kerrallaan, niin liikutettavana on viikossa ja tietysti koko kauden aikana melkoinen määrä suunnistuksen harrastajia.

Vuosien saatossa kuntorastitapahtumia on tullut lisää. Ykkössuunnat ovat keskiviikkoisin Suomusjärvellä yhteistyössä Suomusjärven Sisun ja Muurlan Vihurin toimesta. Torstaisin ovat Peimarin Rastit yhteistyössä Paimion Rastin, Sauvon Urheilijoiden ja RastiPiikkiön kanssa.

Torstai on myös Someron Esan iltarastitapahtuman päivä. Perjantaisin suunnistetaan Perttelissä Perttelin Peikkojen isännöiminä. Vain tiistai on siis vapaa kuntorasteista, sillä päivä on pyhitetty alueen yhteisille tapahtumille.

Tiistaina 28. toukokuuta järjestettiin Salon Seudun Rastiviestit ja järjestämisvuorossa on Someron Esa. Neljän osakilpailun Salo cupin päivät ovat puolestaan 14.5., 11.6., 13.8. ja 12.10.
Kemiönsaaren kuntorastipäivä on ollut myös tiistai, joita Kimito SF:n ja Kemiön Kiilojen yhteistyönä on vuosittain järjestetty muutaman kerran kesän aikana.

Kuntorastitapahtumien kävijät ovat melko vakiintuneita, mutta aina joitain uusia tulee mukaan, kuten nuoria suunnistajia toisessa ja ehkä jo kolmannessa sukupolvessa.

Kari ja Seija Vigelius ovat tuttu näky alueen kuntorasteilla. Kari miettii, että taitaa 40 vuotta rasteilla olla aika lähellä.
-Aivan 40 vuotta ei tule vielä täyteen, mutta montaa vuotta se ei vajaaksi jää. Tämä on eräänlainen elämäntapa, hän toteaa.

Seijalla suunnistusvuosia on hieman vähemmän, mutta muistelee aloittaneensa hänkin jo 80-luvun puolivälissä vuodesta 1984.
He ovat vakiosuunnistajia myös Jukolan Viestissä, jossa edustavat Salon Viestiä. Niin myös tänä vuonna, kun Jukolan yötöntä yötä suunnistetaan 15.-16. kesäkuuta Kangasalla.

Jorma Kuutti muistelee huvittuneena Kuntorastien alkuaikoja, kun maanantairasteilla oli ahdasta.

(Juttu julkaistu 6. kesäkuuta)

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: