Vaahteramäen Eemeli aloittaa Kirakassa Salon monipuolisen kesäteatterikauden

Kirakan kesäteatteri muuttuu Kissankulmaksi, jossa Eemeli elää vauhdikkaan sopuisasti muiden Vaahteramäkeläisten kanssa.

Pekka Mäenpää

Kirakan idyllinen maisema taittuu tänä kesänä Kissankulmaksi, kun Vaahteramäen Eemeli  kumppaneineen valtaa näyttämön.  Ensi tiistaina ensi-iltansa saava Eemeli aloittaa samalla salolaisen kesäteatterikauden, joka pitää sisällään paljon monipuolista ohjelmaa syksyyn asti.

Salonjokilaakso käy katsomassa kaikki teatteriesitykset ja kirjoittaa niistä kesäiset arviot lehteen.

Vaahteramäen Eemelin metkuista ei olla Salon seudulla päästy nauttimaan noin 20 vuoteen, mutta ensi-illasta alkaen siihen on mahdollisuus Kirakassa noin kolmen viikon ajan.

Vaahteramäen Eemeli on Kirakan kesäteatterin 32.vuotisen taipaleen ensimmäinen koko perheen näytelmä, jonne perheen pienimmätkin ovat tervetulleita.  Samalla Eemeli on Lisamaria Markulan ensiohjaus teatterissa.

– Tämän näytelmän tekeminen on tuonut työryhmälle mieleemme lapsuusmuistoja ja sen tekeminen on tuonut ainakin itselleni tunteen aktiivisesta Nurkkila-Ylönkylän kyläyhteisöstä, jonka avulla olemme saaneet toteutettua haastavimpiakin näytelmäelementtejä, Markula sanoo.

Vaahteramäen Eemeli on Markulalle ja monelle työryhmän jäsenelle eräänlainen unelman toteutuminen.

– Toivottavasti se ilo, joka kumpuaa haaveiden täyttymisestä välittyy katsomoon saakka. Toivon myös, että ehkä teistä jollekin syttyy unelma olla seuraava Eemeli tai Iida taikka palata näyttämölle vuosikymmentenkin jälkeen kuten jotkut näyttelijämme tekivät.

Vaahteramäen Eemeli on suomalaisille tuttu klassikkotarina, johon liittyy varmasti rakkaita lapsuusmuistoja. Lindgren kirjoitti Eemelin metkuja paljolti isänsä kertomusten pohjalta, ja Eemelin kolttoset voidaan ajatella sijoittuvan 1900-luvun taitteeseen.

Esityksessä nähdään 18-henkinen näyttelijäkaarti, joista noin puolet on ensikertalaisia lavalla. Eemeliä näyttelevät vuoroin Junius Jokilehto ja Eeli Hämäläinen ja Iidaa Pirkko Heiskanen ja Saga Saarinen. Muissa rooleissa ovat muun muassa Paula Lehtinen, Taija Jokilehto, Olli Suominen, Tuuli-Maija Jaarinen ja Viljami Törrönen. 

Livemusiikista vastaa hanuristi Samu-Markus Pyykkö, ja lapset pääsevät nauttimaan myös ponista niin esityksen aikana kuin väliajallakin.

Väliajalla lapset pääsevät kuvauttamaan itsensä Vaahteramäen valokuvanurkkauksessa ja väliaikahyppelyt voi tehdä keppariradalla. Aikuiset voivat nauttia puffetin lisäksi Satu Piiroisen taidenäyttelystä, Kirakan myllystä sekä tietysti Kirakan kauniista perinnemaisemasta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: