Riemuylioppilaat palasivat Hermanniin

Menneitä muisteltiin 39 osallistujan voimin.

Salon Yhteislyseosta 1970 ylioppilaaksi valmistuneet entiset nuoret kokoontuivat edellisviikolla entiseen opinahjoonsa ja illanviettoon muistelemaan menneitä.

Hermannin koulun historian ja yhteiskuntaopin lehtori Timo Lähteenmäki kertoi ensin pihalla yläkoulun reilun 500 oppilaan nykytilasta.
-Meitä oli aikanaan yli tuhat täällä ja luokassa 38 oppilasta, yksi ylioppilaista muisteli.

Pihalta siirryttiin Hermannin juhlasaliin, jossa moni asia oli ennallaan; puolapuita ei enää näkynyt. Entiset luokkakaverit ja rinnakkaisluokkalaiset hakeutuivat toistensa vierelle: ensimmäisenä katse kohdistui lähes joka rintapielen nimilappuun ja sen jälkeen suoraa silmiin.

Hymyjä ja halauksia riitti koko päiväksi, yhdessä oloa jatkettiin yhteisellä ja illanvietolla.

Järjestelytoimikunnan aktiivi Marja-Leena Kajander kertoo, että vuoden 1970 riemuylioppilaat kokoontuivat sattuneesta syytä kaksi vuotta myöhässä. Kevään 2020 jälkeen nyt oli ensimmäinen oikea aika.
-Meitä pääsi ylioppilaaksi 89 nuorta. Nyt Saloon kokoontui 39 vähän vanhempaa tyyppiä, sisällä kuitenkin ne samat henkilöt kuin 52 vuotta sitten. Monet piirteet meissä ovat säilyneet yli puoli vuosisataa; jo kutsukirjeen vastaustyylistä tunnisti jonkun nimeä katsomatta, Kajander kertoo.

Kevään 1970 ylioppilaat kävivät lukiota kolmella rinnakkaisluokalla.
-Opiskelimme osin myös samoilla tunneilla myös rinnakkaisluokkalaisten kanssa. Viimeksi olemme porukalla tavanneet vuonna 2009.

Etenkin C-luokkalaiset ovat pitäneet oman luokkansa tapaamisia muulloinkin ja heillä oli nytkin hyvä osanotto.
-Toivottavasti me muutkin saamme innostusta vanhojen suhteiden virkistämiseen. Poisjäämisiin oli erilaisia syitä: yksi oli odottanut leikkaukseen pääsemistä lähes vuoden ja sai vajaat kaksi viikkoa sitten tiedon, että leikkaus on juuri juhlapäivänä.

Vuoden 1970 ylioppilaat saapuivat Salon tapaamiseen eri suunnista, kauimmaiset Lyonista Ranskasta ja Gräfenhainichenista Saksasta.
-Kolmasosa meistä on Salon alueelta ja lähes yhtä paljon pääkaupunkiseudulta, neljä Turun, kolme Tampereen seudulta ja yksi Ahvenanmaalta.

Saloon kokoontunut ryhmä kartutti tapaamisellaan Salon lukion stipendirahastoa.
-Saimme kokoon mukavan summan, jonka olemme toimittaneet lukion rehtorin osoittamalle tilille.

Salonjokilaakso

Vuoden 1970 ylioppilaat kokoontuivat entiseen opinahjoonsa eli nykyisen Hermannin kouluun.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: