Rikala-seura valitsi parhaan halikkolaisen pihapiirin

Rikala-seura ry on perinteiseen tapaan myöntänyt “Paras halikkolainen pihapiiri” -tunnustuksen. Tänä vuonna tunnustus myönnetään yhden talon sijasta Peräläntien vanhalle kyläraitille Vaskiolla. Peräläntie erkanee Vaskiontieltä ja se on osa vanhaa säilynyttä Marttilantietä. Tie on säilyttänyt hyvin vanhan kylätien ilmeensä ja sen viehättävää tunnelmaa tukevat tien varsilla olevat kauniit ja hyvin hoidetut talot pihapiireineen.
Perälän kylä mainitaan v.1537 uudisasutuskylänä. Vuonna 1560 Marttilan pitäjän Vaskion veronkantoalueen luettelossa mainitaan Perälässä olevan neljä taloa. 1860 Perälä siirtyi Halikon hallintopitäjään.
Tähän päivään säilyneet neljäntoista tilan rakennukset ovat pääsääntöisesti 1800-luvun lopulta ja 1900-luvun alkupuolelta. Kylän posti, kauppa ja poliisikin ovat jo aikoja sitten lopettaneet toimintansa, mutta kylän talot ovat muutoksesta huolimatta lähes kaikki säilyneet asuttuina.
Perinteinen omavarais-maatalous asumismuoto on siirtynyt historiaan ja kylän asukkaat työskentelevät kylän ulkopuolella.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: