Pyhä koskettaa Wiurilan kesässä

L30-15 PM Wiurila pyhä verkkolehteen
Satu-Maaria Mäkipuro, Erkka Auermaa ja Jaana Houessou rakentavat lauantaina avattavaa Muodonvaihdos näyttelyä.

Wiurilan kartanomiljöössä lauantaina aukeava Muodonvaihdos on ehdottomasti kokemisen arvoinen taidenäyttely.
Wiurilan kesän upean miljöön kruunaa näyttelyyn avattava Pääsky-galleria, jossa Erkka Auermaa tuo taiteensa avulla Pyhän tilaan.
Kuuden taiteilijan näyttelykokonaisuudessa pyhän käsite tai käsitys on toiminut eräänlaisena peittona, jonka alla yhteistä kokonaisuutta on luotu.
Wiurilassa Auermaa, Jaana Houessou, Lotta-Pia Kallio, Satu-Maaria Mäkipuro, Piia Maria Pekkanen ja Johanna Sarparanta kertovat taiteellaan, miten tapahtuu muutos siinä, millaisena asia ilmenee.
”Nähty ei olekaan se, mitä kuvittelit, vaan muuttuu toiseksi joko katsomisen aikana tai ajan kuluessa hitaasti. Taiteilijan työssä aine muuttuu teokseksi ja idea taide-esineeksi. Ajatus tulee käsitellyksi ja taiteilijan katse vaihtuu katsojan katseeseen.”
Wiurilassa pyhä tai pyhyys ilmenee perinteisten enkelien ja pyhimysten muodossa, arkisen vastakohtana ja rinnakkaiskuvana tai tunnelmana.
Wiurilan miljöön rauhallisuus ja jylhä historiallisuus pysähdyttävät helposti arjen juoksun ja nostattavat mielikuvia jostain ylevästä ja maallisen yläpuolella olevasta, taiteilijat lupaavat.
Lisää näyttelystä ja tekijöistä ensi viikon Salonjokilaaksossa.
Näyttelyt ovat avoinna ke-su klo 12-17 ja la 12-16. Vapaa pääsy.

L30-15 PM Wiurila pyhä verkkolehteen2
Anne-Marie Aminoff, Lotta-Pia Kallio, Jaana Houessou, Piia Maria Pekkanen, Johanna Sarparanta ja Erkka Auermaa saavat näyttelyn valmiiksi perjantain avajaisiin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: