Rikalanmäen Kulttuuriviikko tarjoaa kokemuksia

Burkina Fasosta tuleva Delado täyttää lavan afrikkalaisilla
sävelmillä ja tanssilla.

Rikalanmäen Kulttuuriviikko tuo Rikalanmäelle monipuolista musiikkia, teatteria ja yhteistä tekemistä perheille koko ensi viikon ajaksi.

Luvassa on muun muassa maailmanluokan bluegrassmusiikkia, monologiesitys runoilijan elämästä ja afrikkalaista tanssia.

Tuottaja Laura Kuisma kertoo tapahtuman tiedotteessa, että Kulttuuriviikko kokoaa muuta kesää tiiviimmin erilaisia kulttuuriesityksiä yhteen. Tarjolla on monenlaista jokaiseen makuun.
-Tänä vuonna teemana on erityisesti yhdessä tekeminen. Rikalanmäen mainio muinaispolku saa jälleen koko viikoksi perheille avoimen Rikalanmäen arvoitus -tehtäväpolun.

Pakopeleistä innoituksensa saanut tehtävärata tehtiin viime vuonna ensimmäistä kertaa ja tuodaan nyt uudelleen lapsiperheiden iloksi. Polku aukeaa maanantaina puolen päivän aikaan ja sopii erityisesti alakouluikäisille perheineen.
-Viikon esitykset alkavat niin ikään maanantaina Delado-yhtyeen konsertilla Teatterivintillä, kun monikulttuurinen ryhmä Burkina Fasosta täyttää lavan afrikkalaisilla sävelmillä ja tanssilla.

Esitys sopii kaikenikäisille ja sen aikana on mahdollisuus päästä myös itse osallistumaan erilaisiin soittimiin tutustuen. Konserttiin on vapaa pääsy.
-Tiistaina ja keskiviikkona Kulttuuriviikko etenee kesäteatteriesityksellä Ilosia aikoja, mielensäpahoittaja. Tuomas Kyrön menestyshahmo pohtii tässä tarinassa elämän syvempiä teemoja. Samaistuttavat roolit ja herkkä loppuratkaisu koskettaa ja suomalainen hienovarainen, vähän mustakin, huumori naurattaa.

Torstaina mennään roots-musiikin äärelle bluegrass-yhtye Jussi Syren & The Groundbreakersin seurassa.

Yhtye on kerännyt tunnettuutta maailmalla erityisesti Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Maamme alan ehdottomiin huippuihin kuuluva yhtye tarjoilee Teatterivintillä akustisen elämysmatkan perinteisen bluegrassin maailmaan, maustettuna mm. Beatlesin ja Louis Armstrongin tutuilla kappaleilla. ”Tästä kokemuksesta ei heti toivu”, yhtye lupaa esittelyteksteissään.

Perjantai-iltana Teatterivintillä nähdään musiikin täydentämä monologinäytelmä Sekasointuja, joka kertoo runoilija L. Onervan dramaattisen kasvutarinan lupaavaksi taiteilijaksi. Onervan roolissa nähdään sopraano Lotta Aakko ja livemusiikista vastaa Jaakko Rosnell.

Kulttuuriviikko päättyy edellisellä viikolla pidetyn yhteissoittokurssin päätöskonserttiin sunnuntaina klo 12 ulkokonsertilla Rikalanmäellä.
-Orivesi All Stars on kaikille avoin pelimanniorkesteri, joka pitää ensimmäisen varsinaisen kurssinsa Salossa heinäkuun lopussa. Vielä ei voi tietää kuinka paljon soittajia lounaskonsertissa nähdään, mutta se tiedetään että yleisökin pääsee mukaan laulamaan. Konserttiin on vapaa pääsy.

Kulttuuriviikon järjestävät yhteistyössä Teatteri PROvinssi ja Salon yleiset kulttuuripalvelut.

Salonjokilaakso

Kaikille avoin pelimanniorkesteri Orivesi All Stars päättää kulttuuriviikon sunnuntaisella ulkokonsertilla. Keskellä tuottaja Laura Kuisma.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: