Salon sirkusfestivaaleilla huippu-artisteja ja mielenkiintoisia työpajoja

Salo Circus Festivalin kansainvälisiä artisteja saapui Saloon hyvissä ajoin ennen viikonlopun tapahtumaa. Keskellä festivalin taiteellinen johtaja Eikka Alatalo.

Salon kesä on ollut täynnä monenlaista aktiviteettia ja myös tulevana viikonloppuna pääsee nauttimaan mielenkiintoisesta ohjelmasta.

Neljättä kertaa järjestettävä Salo Circus Festival tarjoaa nähtäväksi monipuolisesti ohjelmaa kansainvälisiltä artisteilta.

Festivalin taiteellinen johtaja Eikka Alatalo kertoo, että sirkustaiteen ohessa pääsee halutessaan nauttimaan maittavasta ruoasta ja virkistävästä musiikista ulkoilmanäyttämöillä, teattereissa ja ravintola Musinessa.
-Kahden vuoden tauon jälkeen meillä on taas hyvinkin kansainvälinen meininki festivaaleilla. Vieraita Sloveniasta ja Berliinistä on jo saapunut Saloon, loput saapuvat pikkuhiljaa viikon aikana.

Festivalin taiteellinen johtaja kuvailee Salo Circus Festivalin ohjelmaa totutusta telttasirkuksesta poikkeavaksi.
-Viikonloppuna pääsee näkemään sirkuksen ihmeitä. Luvassa on iloista meininkiä ja hämmästyttäviä sirkustemppuja.

Alatalo vertaa Circus Festivalia salolaisten rakastamaan kesäteatteriin.
-Nykyaikaisen sirkuksen muoto voisi olla enemmänkin lähellä teatteriesitystä. Salolaiset ovat kovia kesäteatterikävijöitä; sirkuksen sisältö on toki erilaista mutta jotakin tuttuutta siinä on mukana.

Alatalon mukaan Salon torilla on aina hyvä ja yhteisöllinen meininki. Siellä pääsee tapaamaan esitysten ohessa muita ihmisiä.

Salo Circus Festivalin kansainvälisistä taiteilijavieraista Barcelonasta kotoisin oleva Debil Emmental duo loihtii Salon Teatterin lavalle mustaa huumoria tihkuvan esityksensä.

Berliinistä Saloon saapuva Lasca Fox räväyttää aurinkoenergialla toimivalla sähköpyörällä päästövapaan shownsa festarikansalle.
-Ensimmäistä kertaa festivaalit levittäytyvät myös Teijon ruukkikylään, jossa nähdään esimerkiksi purjehdusaiheinen pariakrobatiaesitys ja lyhytelokuvanäytöksiä sunnuntain ohjelmassa.

Tunnelmallisissa Festival Gala ja Salo Circus Cabaret -illoissa nähdään kansainvälisiä artisteja Belgiasta, Sloveniasta, Saksasta ja Ruotsista. Monikansallinen Soif Totale -ryhmä tarjoaa esitysten lisäksi opetusta esittävien taiteiden ammattilaisille.

Ohjelmaa on sekä lapsille että aikuisille. Festivaalia ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus, Svenska Kulturfonden ja Salon kaupunki.

Ennen tulevaa festivaaliviikonloppua sirkustaiteesta on nautittu pitkin kesää ympäri Salon seutua Circus Road Shown merkeissä.

Lauantaina sirkustaiteilijoita esiintyi Särkisalo-päivässä, Ira ja Jere duo yhdessä ja Tuomas Vuorisen kanssa ihastutti taidoillaan monisatapäistä kesäkansaa.

Sirkus kylässä -hanke on ollut mukana Salon kylätapahtumissa kesän ajan.

Salonjokilaakso

Ira, Jere ja Tuomas ihastuttivat esityksillään Särkisalossa lauantaina.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: