Salo mukana talven liikuntahaastekampanjassa

Salon kaupunki on yhdessä 40 muun kunnan ja kaupungin kanssa mukana Liikkuen läpi vuoden -haastekampanjassa.

Kampanjan talviosuudessa, LiikU talvella, lajeina on hiihto, kävely, sauvakävely, juoksu, lumikenkäily, potkukelkkailu, luistelu, retkiluistelu, pyöräily ja maastopyöräily sekä soveltava liikunta.

Päättyneessä Syysliikkuja -kampanjassa liikuttiin syyskuun alusta marraskuun loppuun. Salo sijoittui Iso kunnat -sarjassa kilometrimäärissä (32 666 km) toiseksi, mutta asukaslukuun suhteutettuna sijaluku oli yhdeksäs.

Nyt on vuorossa siis talvihaaste. Salon kaupungin Liikuntapalveluiden tiedotussihteeri Terhi Sinnelä kertoo, että kampanjalla kannustetaan kaikenikäisiä ja -tasoisia salolaisia ja lounaissuomalaisia liikkumaan läpi vuoden
-Tietojen kerääjänä toimii maksuton Liikkuen läpi vuoden -mobiilisovellus, joka toimii älypuhelimessa, tabletissa ja tietokoneella. Sovellukseen voi kirjata omat kilometrisuoritukset 18:sta eri lajista. Kirjaukset jäävät talteen omaan historiaan.

Salossa on käytössä myös liikuntasuorituskortti, joka toimii hyvänä vaihtoehtona, jos mobiilisovelluksen kokee haasteellisena
-Pääsääntöisesti jokainen kirjaa omat suoritukset, mutta esimerkiksi aikuinen voi tehdä lasten kirjaukset. Sovellus ei mittaa matkaa. Kilometrit voi kerätä esimerkiksi älykellolla.

Salolaiset voivat tehdä suorituksia myös muualla kuin Salossa, eli reissusakin kannattaa laittaa kilometrit ylös.

Kuntakisassa on kolme sarjaa, alle 5000 asukkaan, sekä alle ja yli 10 000 asukkaan sarjat. Pääsääntöisesti kirjaukset tehdään sovelluksen kautta, joka lähettää merkatut kilometrit suoraan kampanjan nettisivulle kuntarankingiin. Nettisivuilta voi tarkistaa kuntien suoritusmäärät reaaliajassa.

LiikU ja kunnat arpovat kaikkien osallistujien kesken palkintoja, joista ilmoitetaan voittajille erikseen.

Liikkuen läpi vuoden -mobiilisovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play – tai App Store -mobiilikaupoista ja se löytyy myös nettiversiona.

Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta www.liiku.fi/liikutalvella.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: