Salo siistiksi yhdessä

Salon kaupunki koordinoi keskiviikkona koko kaupungin siivoustalkoot.
Tavoitteena on haastaa niin keskusta-alueen kuin kylien asukkaita yhdessä siivoamaan kaupunkia kesäkuntoon.
Erityisasiantuntija Päivöä Salolainen kertoo, että kaupunki jakaa jätesäkkejä ja hoitaa roskilla täytetyt säkit tienvarsilta ja keräyspaikoilta eteenpäin jätteenkeräykseen.
– Mukaan siivoamaan voi lähteä kuka tahansa, missä tahansa ja millaisella ajalla tahansa. Yhteislähtövaihtoehto on kuitenkin keskiviikkona klo 16.30 Salon torilta, jossa on jaossa jätesäkkejä ja roskapihtejä talkoolaisten käyttöönm, Savolainen kertoo.
– Viime vuonna monet osallistuivat tapahtumaan ja alueita siivottiin eri puolilla kaupunkiamme. Tärkeintä oli ehkä kuitenkin herätellä ihmisiä sille ajatukselle, että me kaikki voimme vaikuttaa alueemme viihtyisyyteen keräämällä roskia aina silloin tällöin omien mahdollisuuksien mukaan. Tällaisesta yhteisöllisestä tekemisestä saatiin runsaasti hyvää palautetta ja siksi kampanjoimme asian puolesta taas toukokuussa, kertoo kaupungin puistomestari Marja-Leena Laakso.
Kaikkien ei toki tarvitse suorittaa siivousta samana päivänä, vaan tarkemman ajankohdan voi päättää paikallisesti. Talkoisiin voi joka tapauksessa pyytää säkkejä ja jätteiden poiskuljetusta kaupungin puistojen kunnossapidolta.
– Kannattaa myös keskittyä alueisiin, jotka muuten saattaisivat jäädä siivoamatta. Jos esimerkiksi haja-asutusalueilla kylän läpi kulkee valtion tie, jonka hoito on valtion vastuulla, kannattaa ehkä keskittyä muihin alueisiin, muistuttaa Marja-Leena Laakso.
Salossa on jo nyt monia kylätoimikuntia, yhdistyksiä ja kouluja, jotka joka kevät kokoavat rivinsä ja siivoavat yhdessä omia toiminta-alueitaan. Toukokuun ajan myös Pidä Saaristo Siistinä ry järjestää Siisti Biitsi –tempauksia, joissa huomio kiinnittyy erityisesti ranta-alueiden siivoamiseen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: