Salohallissa kilpatanssia lauantaina

Viime kesänä Linnanmäellä yhdessä rentoutuneet Vilppaan edustusurheilijat eli Emanuele Massacci (oik.), Alisa Heino, Markus Ranta ja Jenni Heikkilä nähdään Salohallin parketilla lauantaina.

Salohallissa järjestetään lauantaina vakiotanssin ja Rock’n’Swing -tanssien SM kisat. Suomen Tanssiurheiluliiton ja Vilpas DanceSportin organisoimaan tapahtumaan osallistuu yli 200 tanssijaa.

Vilppaan Alisa Heino kertoo, että kilpailut alkavat aamukymmeneltä ja finaalikierrokset iltapäivällä klo 16.

– Tarjolla on Suomen parasta tanssia aamusta iltaan.  Tervetuloa katsomaan, kisapaikalla on myös kahvio.

Vakio SM-parketilla nähdään myös salolaisväriä, kun Vilppaan edustuspari Emanuele Massacci – Jenni Heikkilä lähtee tavoittelemaan kirkkainta mitalia.

Kilpailuissa on ensimmäistä kertaa mukana Latin 1:1 showcase, johon Suomen Tanssiurheiluliitto on kutsunut neljä menestynyttä latinalaistanssiparia Suomesta. Lavalla nähdään siis myös Vilpas DanceSportin perustajat ja huipputanssijat Alisa Heino ja Markus Ranta.

– Kilpailuihin osallistuu pareja ympäri Suomen Oulusta Helsinkiin. Tuomaristo on kansainvälinen, heidän kotimaansa ovat USA, Saksa, Tanska, Slovenia, Ukraina, Liettua, Norja ja Ranska.

Yle televisioi kilpailuja ja lähettää koosteen jälkikäteen. Pääsylippuranneke mahdollistaa kisojen seuraamisen pitkin päivää; välillä voi piipahtaa vaikka kotona tai asioilla ja palata sitten takaisin tanssin tunnelmaan.

– Järjestelyissä on mukana iso joukko Vilpas DanceSportin talkootyöläisiä, jotka haluavat olla osa isoa tanssiurheilutapahtumaa. He kantavat kortensa kekoon laadukkaan tanssiurheilutapatuman onnistumiseksi, Alisa kertoo.

Salohallissa on nähty huipputanssia ja kisoja aiemminkin.

– Salohalli on täydellinen tällaisen yhdistelmäkilpailun järjestämiselle. Panostamme valoihin, tunnelmaan, somistukseen ja oheispalveluihin. Täällä on erinomaiset pukuhuonetilat ja lämmittelyyn tarkoitettu tanssisali – kaikki saman katon alla.

Heino lupaa, että lauantaina on tarjolla Suomen parasta buggia, Linda hoppia ja vakiotansseja eri ikäsarjoissa.

– Nyt on mahdollisuus nähdä eri tanssilajeja saman katon alla, ohjelmaa on koko päiväksi koko perheelle.

Tapahtuman juontaa Kaj Kunnas.

Vilpas DanceSport on vuonna 2020 perustettu tanssiurheiluseura, joka toimii perinteikkään salolaisen yleisseura Vilppaan alaisuudessa.

– Seuramme tarjoaa laadukasta tanssivalmennusta kaiken ikäisille ja tasoisille suoraan Suomen kilpatanssin huipulta. Meillä on noin 45 aktiivista harrastajaa kolmivuotiaista senioreihin.

Heinon mukaan uusia harrastajia mahtuu mukaan.

– Tunneille voi tulla ihan omana itsenään. Haluamme että jokaisella on mahdollisuus harrastaa tanssia iästä ja taitotasosta riippumatta.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: