”Vuori joka rakasti lintua ” Näkkärin Lasten lauantaissa

Iida Vanttaja tuo tarinan Vuoren ja linnun ystävyydestä Saloon lauantaina.

Kulttuuritila Näkkärissä nähdään lauantaina klo 13 höyhenenkevyt tarina vuorenkokoisesta kaipuusta.

Iida Vanttajan esitys ”Vuori joka rakasti lintua” on varjoteatteritulkinta rakastetusta sadusta.

Salon Kulttuuripalvelut kertoo tiedotteessa, että luvassa on tunnelmallisen kaunis, läpisävelletty esitys, joka sopii kaiken ikäisille.

”Alice McLerranin samanniminen satu yksinäisen vuoren ja muuttomatkallaan sen luokse eksyvän linnun ystävyydestä saa näyttämötulkinnassa varjoteatterin kiehtovat keinot käyttöönsä”.

Visuaalisesti monipuolisen esityksen tunnelmia säestää Aino Lehtovaaran säveltämä musiikki. ”Esitys kertoo maailman tärkeimmästä aiheesta – rakkaudesta – kielellä jota lapsi ymmärtää symbolien kautta. Yksinäisen vuoren elämä muuttuu mullistavalla tavalla, kun se kuulee pienen linnun kauniin laulun yläpuolellaan. Yhteinen taival kuitenkin päättyy joskus, sillä toisin kuin vuoret, eivät linnut ole ikuisia. Lintu on kuitenkin tuonut Vuoren elämään ilon, joka ei katoa”.

Iida Vanttaja tunnetaan parhaiten nukentekijänä. Hän kiertää esittämässä omia esityksiään Suomessa ja ulkomailla sekä vetää erilaisia nukkepajoja. Lisäksi hän on lavastaja, visuaalinen suunnittelija, käsikirjoittaja ja dramaturgi.

Vanttaja kertoo nauttivansa siitä, että saa suunnitella kokonaisuuksia, joissa nuket elävät ja toimivat. Hän myös rakentaa tilaustyönä nukkeja sooloesiintyjille, työryhmille ja teattereille. 

Esityksen kesto on noin 35 minuuttia ja se sopii koko perheelle. Suositusikä on lasten osalta noin neljävuotiaista ylöspäin.

Lippuja on myynnissä Salon kaupungin verkkokaupassa sekä ovelta puoli tuntia ennen esitystä.

Salon kaupungin Yleiset kulttuuripalvelut on järjestänyt Lasten lauantai -tapahtumasarjaa Kulttuuritila Näkkärissä syyskuusta 2021 lähtien.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: