Salolainen aurinkopaneelitehdas käynnistyi etuajassa

Aurinkopaneelitehdas SaloSolar Oy pääsi aloittamaan tuotannon ennakoitua aikaisemmin. Laitoksen rakentaminen edistyi suunniteltua nopeammin ja koe-eriä päästiin tuottamaan jo huhtikuun lopusta. Varsinainen tuotanto käynnistyi maanantaina 18.5.2015.

SaloSolar Oy:n tuotantokapasiteetti on nyt yhdessä vuorossa 25kW vuorokaudessa, mikä tarkoittaa noin 90-100 paneelia päivässä. Tehdas tuottaa pääsääntöisesti 1,6 neliömetrin kokoisia 265W paneeleita, mutta koevaiheessa on testattu myös erikoisempien aurinkopaneelien tekemistä. Tällä hetkellä tehdas työllistää 14 henkilöä.

– Koska tehdas on itse suunnittelemamme, pidimme rakennusaikataulun ennalta väljänä, jotta saamme kaiken varmasti kuntoon ennen tuotannon käynnistymistä. Saimme tehtaan valmiiksi hyvässä aikataulussa ja nyt olemme kolmen viikon ajan tuottaneet testieriä sekä peruspaneeleista että esimerkiksi täysmustista ja kokonaan lasisista paneeleista. Kaikki on toiminut moitteetta, joten pääsemme käynnistämään tuotannon jo nyt kesäsesongin alla, kertoo SaloSolar Oy:n toimitusjohtaja Esa Areva.

– Olemme ensimmäinen suomalainen perusaurinkopaneeleita tuottava tehdas. Niitä ei ole Suomessa tuotettu aikaisemmin, koska aasialaispaneelien hintatasoa on pidetty rajoittavana tekijänä kotimaan tuotannolle. Tällä suunnittelemallamme tehtaalla pääsemme kuitenkin tuottamaan suomalaisia paneeleita hintaan, joka on kilpailukykyinen myös aasialaispaneelien kanssa – osaltaan myös tuontitullit auttavat meidän näkökulmastamme asiaa, Esa Areva jatkaa.

SaloSolar Oy:n aurinkopaneelien jälleenmyyjänä toimii Areva Solar Oy. Ensimmäisessä vaiheessa aurinkopaneeleita tuotetaan yhdellä laminointikoneella, mutta tavoitteena on lähiaikoina päästä lisäämään tuotantokapasiteettia ottamalla käyttöön myös toinen laminointikone ja siirtymällä vuorotöihin.

Pitkän aikavälin tavoitteena SaloSolar Oy:llä on myydä aurinkopaneelien lisäksi myös aurinkopaneelitehtaita.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: