Salolaisartisti Roosa tähtää musiikkimaailmaan tosissaan

Legendaarisen bänditilan Bändilän kyltti pelastautui Roosa Mikkolan kodin seinälle.

– Perjantaina 9.2. julkaistaan kappale, joka on jopa hieman epäsuomalaista flirttimusaa ystävänpäivän odotukseen. Kappaleen julkaisun jälkeen suomalaisissa makuuhuoneissa ei nimittäin soi enää Barry White vaan Roosa.

Salossa yhtä vaihto-oppilasvuotta lukuunottamatta koko ikänsä asunut Roosa Mikkola on omien sanojensa mukaan päättänyt jämähtää Suomen musiikkikentälle nimenomaan musiikintekijänä, ei pelkästään laulajana. Useimpien musiikillisesti taitavien ihmisten lahjat ilmenevät jo lapsuudessa.
-Esiinnyin kotivideoilla ahkerasti. Isäni yritti kuvata pikkusiskojani, mutta eihän siitä mitään tullut koska ryntäsin etualalle lauleskelemaan. Erityisesti toinen siskoistani on visuaalisesti hyvin lahjakas ja tämän uuden singlen kannen suunnittelun takana. Pienenä kävin muskarissa ja rämpyttelin kannelta, myöhemmin soitin musiikkiopistossa seitsämän vuotta viulua.

Kaliforniassa vietetty vaihto-oppilasvuosi toi laulun voimakkaammin Roosan elämään.
-Opiskeluun sisältyi musiikkikurssi, jolla mm. laulettiin ja kirjoiteltiin lauluja englanniksi. Palattuani Suomeen aloitin laulutunnit musiikinopettajani Päivi Tinellin johdolla. Hän oli hyvin kannustava ja piti äänestäni, ja se rohkaisi jatkamaan. Myös puolisoni Lari on kulkenut mukana jo lukioajoista asti kannustaen eteenpäin. Hänkin on musikaalinen ja soittaa rumpuja. Olen laulanut eri bändien solistina ja käynyt jopa örisemässä metallibändissä.
-Hän oli oikein hyvä siinä, huikkaa Lari väliin.

Perheen elämässä tapahtui iso muutos, kun Roosa tuli äidiksi 21-vuotiaana.
-Poikamme Milo on erityislapsi ja olen toiminut hänen omaishoitajanaan. Hän on myös musikaalinen, jopa niin, että ensimmäinen yhteinen kielemme oli laulaminen: Milo lauloi ennen kuin puhui. Bänditouhuihin tuli taukoa ja moni oma juttu joutui hyllylle. Opiskelin noina vuosina fysioterapeutiksi ja tein alan töitä. Toimin myös crossfit-valmentajana.

Monitoiminainen perusti oman firman vuoden 2022 alussa, tarjonnassa on valmennusta, hierontaa sun muuta ja samoihin aikoihin hän haki Turun konservatorioon. Roosa valmistuu piakkoin pop & jazz -musiikin ammattilinjalta.
-Julkaisin kolmisen vuotta sitten yhden biisin, joka tehtiin alun perin häälahjaksi. Ja nyt on sitten 9.2.2024 tulossa ”Puhtaat lakanat, likainen mieli” -niminen kappale, joka julkaistaan isoimmissa suoratoistopalveluissa. Pehmeisiin soundeihin ja hieman imeliin kitarakoruihin puettu kappale kertoo pikkutuhmien sanojen takana myös syvempää tarinaa. Koronavuosien aikana ja niiden jälkeen on entisestään korostunut ja noussut keskusteluun se, miten ihminen kaipaa toisen ihmisen kosketusta. Laulussa on käsitelty tätä toisen ihmisen kosketuksen kaipuuta yhdenlaisesta näkökulmasta. Olen tehnyt kappaleen yhteistyössä Matti Vesasen kanssa. Vesanen tuotti myös kappaleen yhdessä Sam Sonntagin kanssa. Toimin kaarinalaisen levy-yhtiö Colla Recordsin kanssa.

Roosa on viime vuosina esiintynyt covereita soittavan bilebändin solistina ja duona kitaristin kanssa.
-Nyt on tarkoitus ruveta esiintymään Roosana omien biisien kanssa. Aluksi mukana on varmaankin kitara ja taustanauha, myöhemmin toivottavasti oma bändi. Kesää kohti julkaistaan lisää omia biisejä, niitä on kertynyt jo useita.

Laulukilpailut ovat tuoneet Suomen musiikkitaivaalle useita tähtiä, ei niinkään voittajista, vaan muuten kärkipäähän sijoittuneista. Myös Roosalla on kokemusta kisoista.
-Osallistuin aikoinaan useamman kerran Voice of Finland -kilpailuun ja lopulta suivaannuin, kun en päässyt jatkoon. Ilmoitin, etten ikinä enää osallistu koko kisaan, jollei minua kutsuta sinne ja vielä maksetakin siitä hyvästä. Viime vuonna tarvittiin laulajaa kuorokisan voittajan Onni Kivipellon taustalle. Sain kutsun ja siitä myös maksettiin pieni palkkio.

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: