Salolaiselle yhtiölle jättikauppa Suomessa – Asikkalan kunta mittavaan ympäristötekoon siirtymällä kokonaan kemikaalittomaan siivoukseen

Tersanon tuotteita myydään Suomessa Aktiivivesi-tuotemerkin alla, ja niitä edustaa maassamme salolainen OZOclean Oy. Kuvassa OZOclean Oy:n toimitusjohtaja Timo Kantola.

Salolainen OZOclean Oy on solminut merkittävän kaupan Suomessa, kun Asikkalan kunta siirtyy käyttämään siivoustyössään pelkästään OZOcleanin edustamaa kemikaalitonta puhdistusainetta, Aktiivivettä. Samalla Asikkalassa vuosittain käytetyt yli 100 000 litraa puhdistusaineliuoksia vaihtuvat kemikaalittomaksi Aktiivivedeksi.

Suomessa on perinteisesti totuttu käyttämään kemiallisia puhdistusaineita, joihin kuitenkin liittyy useita haitallisia tekijöitä. Hajusteiden, väriaineiden ja muiden kemikaalien muodostamat seokset vaikuttavat vahingollisesti terveyteen ja ympäristöön. Aktiivivesi on kemikaaliton ja kuitenkin tavanomaisia puhdistusaineita ja klooria tehokkaampi, sillä se hyödyntää happiatomien reaktiivisuutta. Tätä myrkytöntä, hajutonta ja höyrytöntä ainetta käytetään pääasiallisena puhdistusaineena jo yli 200 kohteessa, kuten lukuisissa kouluissa, toimistoissa ja teollisuustiloissa ympäri Suomen.

– Asikkalan kunta siirtyy Aktiiviveden käyttöön puhtaamman tulevaisuuden puolesta, kertoo Asikkalan kunnan tukipalvelupäällikkö Minna Pettinen. – Kemikaalittomaan puhdistukseen siirtyminen luo turvaa niin asiakkaalle kuin henkilöstölle ja on ympäristöteko. Siisteydessä ei kuitenkaan tehdä kompromisseja, vaan edelleen tehdään puhdasta, Pettinen jatkaa.

Kyseessä on Kanadassa pääkonttoriaan pitävän maailmanlaajuisen Tersano-yhtiön keksintö. Tersanon tuotteita myydään Suomessa Aktiivivesi-tuotemerkin alla, ja niitä edustaa maassamme salolainen OZOclean Oy.

– Asikkala on nyt ensimmäinen kaupunki tai kunta, joka toteuttaa mittavan ympäristöteon luopumalla kokonaan kemikaalien käytöstä siivouksessa ja siirtymällä pelkästään aktiiviveden käyttöön. Tästä on mittavaa konkreettista hyötyä taloudelle, kuntalaisille ja ympäristölle, toteaa OZOclean Oy:n toimitusjohtaja Timo Kantola.

Aktiivivesi puhdistaa tehokkaasti orgaanisen lian ja tuhoaa niin noroviruksen kuin 99 prosenttia mikrobeista. Sen desinfiointiteho perustuu erittäin nopeaan hapetuskykyyn. Aktiivivesi on käyttövalmista, eikä sitä laimenneta tai sekoiteta mihinkään puhdistusaineeseen.

– Monet Aktiivivettä käyttäneistä laitosten ja teollisuuden tilojen ammattisiistijöistä ovat iloinneet siitä, että tuotteemme käyttöönoton jälkeen he eivät ole enää tarvinneet suojakäsineitä tai kasvosuojaimia. Lisäksi eri kemikaaleista aiheutuneet allergiset oireet ovat vähentyneet tai loppuneet jopa kokonaan, Kantola kertoo.

Aktiiviveden toiminta perustuu yksinkertaiseen hapen ominaisuuteen. Laite muokkaa hengitysilman happea sähkön avulla, jolloin syntyy kolmen happiatomin muodostamaa O3-kaasua. Veteen liuenneena otsoni on puhdasta, turvallista ja desinfioivaa. Aktiivivettä on ollut Suomessa tähän asti käytössä vain laitoksissa ja teollisuudessa, mutta tuotteen myyntiä on laajennettu viime aikoina myös kotikäyttöön.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: