Suurtapahtuma Power Cupin järjestelyt vauhdissa – talkoolaisia tarvitaan moniin tehtäviin

Tiina Vainio, Johanna Anttonen ja Tomi Paju ihastelevat golfkentän rangea, joka muuttuu kesäkuussa lentopalloareenaksi.

Pekka Mäenpää

Salossa kesäkuun ensimmäisen viikon lopulla pelattavaa Power Cupia pidetään maailman suurimpana lasten ja nuorten lentopalloturnauksena. Saloon saapuu neljän päivän ajaksi arviolta 10 000-12 000 lentopalloilijaa vanhempineen ja huoltajineen.

Turnauspäällikkö Johanna Anttonen kertoo, että Power Cupin tekemiseen tarvitaan salolaisittain valtava määrä talkoolaisia.
– Käsipareja tarvitaan todella monta ja jokaiselle talkoolaiselle löytyy varmasti mieluinen tehtävä koska tehtävien kirjo on laidasta laitaan. Jos kauhistuttaa ajatus, että pitäisi tietää jo omat suunnitelmat kesäkuun alussa ei sekään ole ongelma, koska työpäiviä ja vuoroja ehtii sumplimaan myöhemmin keväällä. Tärkeintä on tässä kohtaa vain ilmoittautua mukaan, Johku innostaa.

Osa tärkeästä talkooavusta saadaan muilta seuroilta, mutta apukäsiä tarvitaan vielä paljon lisää.
Talkoolaisille on tarjolla ikimuistoinen mahdollisuus olla mukana tekemässä hyvää ja tukemassa lasten liikuntaa. Salon urheilupuiston tunnelman luovat itse pelit, mutta tarjolla on myös monenlaista muuta kuten lajiesittelyitä ja oheisohjelmaa eri puolilla Saloa.
– Talkoolaisena pääsee osaksi kaikkea tätä aivan tapahtumien ytimeen. Työvuorot ovat järkeviä, eli jokainen ehtii varmasti nauttimaan myös kisatunnelmasta.

Kiinnostuneille löytyy monenlaista askaretta jo tapahtuman rakentamisessa edeltävästä sunnuntaista alkaen ja tosi kiinnostuneille halukkaille jo pitkin kevättä.
– Power Cupin nettisivulla on lisää infoa tehtävistä ja miten niihin voi ilmoittautua. Jokainen vapaaehtoinen puetaan talkoolaispaitaan; ruokailu ja talkoolaisvakuutus ovat jokaiselle kuuluvat kannustavat luontaisedut.

– Talkoolainen saa työstään myös työtodistuksen halutessaan. Tämä on hieno mahdollisuus esimerkiksi opiskelijoille. Tarvetta on muun muassa ensiavulle, tietotekniikalle, rakentajille, ruokailupuolelle, matkailu -ja majoituspuolelle, logistiikka -ja kuljetusosaajille, puhtaanapidolle ja ympäristöasioista ymmärtäville.

Salon Power Cupin järjestää Salon Viesti yhdessä Lentopalloliiton ja Salon kaupungin kanssa.

Urheilupuistoon rakennetaan tapahtuman ajaksi jopa 280 lentopallokenttää.
– Tavoitteena on uusi osanottajaennätys ja 1 000 joukkueen rajan rikkominen. Edellinen ennätys on Lahdesta vuonna 2007, jolloin mukana oli 951 joukkuetta.

Joukkueet majoittuvat Salossa pääosin 30 kouluun, mutta kaikki muutkin majoitusmahdollisuudet ovat käytössä. Johanna Anttonen kertoo, että järjestelyt ovat suunnilleen aikataulussa ja seuraavaksi on alkamassa pitkähkö kirivaihe.

Salon Viestin joukkueet nauttivat Power Cupin tunnelmasta viime kesänä Rovaniemellä.

– Pääsemme Power Cupin aikana markkinoimaan hienosti omaa kotikaupunkiamme. Saloon on tulossa junnuja ja perheitä joka puolelta Suomesta ja myös ulkomailta. Kansainvälistä markkinointia on tehty muun muassa Italiaan.

Power Cup on taloudellisestikin merkittävä asia kaupungille ja sen yrityksille.
– Haastan kaikki salolaiset mukaan. Näytetään yhdessä, miten Salossa osataan.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: