Salon Kurpitsaviikkoja vietetään lokakuussa kahden viikon ajan

Halikko ja suunnitelmien mukaan koko Salo punastelee kurpitsoista myös tänä syksynä.

Kahden viikon ja kolmen viikonlopun mittainen tapahtuma alkaa perjantaina 11. lokakuuta ja päättyy sunnuntaina 27. lokakuuta.

Halikon kirkon kupeessa sijaitseva Kurpitsapuisto ja koko Saloon levittäytyvät Kurpitsaviikot valaisevat pimeää lokakuuta ja koululaisten syyslomaa tänä vuonna entistä kattavammalla tarjonnalla.

Viime vuonna Halikon kirkon seinille projisoitu Valoissa Luutarha sai järjestäjien mukaan valtavan suosion.

Salon seurakunnan johtava kanttori Kaisa Suutela-Kuisma kertoo, että Halikon kirkko valaistaan myös tänä vuonna.

– Tämänvuotisessa teoksessa nähdään modernin valotekniikan mahdollistamia värejä ja tehoja, joissa kirkon omat rakenteet näyttävät lähtevän elämään. Lumottu valo -esityksen tunnelman viimeistelee valoihin sovitettu musiikki.

Viimevuotisen Luutarhan luoneet taiteilijat Timo A. Aalto ja Lotta-Pia Kallio suunnittelevat Wiurilan kartanolle näyttävän mediateoksen, jossa valoa, ääntä ja videota yhdistämällä rakennetaan koko perheelle sopivia kummitustarinoita.

Salon kaupungin ja Salon Alueen Yrittäjien tahtotila on saada koko kaupunki innostumaan Kurpitsaviikoista ja lähtemään mukaan tavalla tai toisella.

Tapahtumakoordinaattori Karolina Blom kertoo, että Kurpitsaviikoilla vieraili viime vuonna 100 000 kävijää Oulusta Hankoon ja Münchenistä Minnesotaan.

– Se on varovainen arvio. Mittaustemme mukaan Kurpitsaviikot on saanut sosiaalisessa mediassa valtavan suosion. Instagramissa oli 850 000 tapatumaan liittyvää näyttöä ja facebookissa 194 000 näyttöä eli miljoona meni rikki, Blom iloitsee.

Kurpitsaviikkojen kotisivuilla kävi kymmeniä tuhansia ihmisiä ja sivuja ladattiin satoja tuhansia kertoja.

Blom ja Kurpitsaviikkojen avaustapahtumaan osallistuneet yrittäjät kertovat, että koko tapahtuma rakentuu edelleen Rannikon Puutarhan Kurpitsapuiston ympärille, mutta samalla laajasti koko Saloon.

Mainos alkaa.

Mainos päättyy.

– Rannikon Puutarhan Kurpitsapelto on 11.-27. lokakuuta Kurpitsaviikkojen sydän ja se houkuttaa kävijöitä tänne. Kaikki Kurpitsaviikon tapahtumat kootaan juuri avatulle kurpitsaviikot.fi -sivustolle, josta yrittäjät ja yhdistykset voivat hankkia eritasoisia ja hintaisia kumppanuuspaketteja.

Kurpitsapaketit on mietitty palvelemaan eri kokoisia ja eri alojen toimijoita mahdollisimman hyvin. Viralliset yhteistyökumppanit saavat käyttää tapahtuman tunnistettavaa logoa omissa kanavissaan ja ovat mukana sivuston yhteistyökumppanit-osiossa. Lisäksi kumppaneiden tapahtumat lisätään Kurpitsaviikkojen tapahtumakalenteriin.

Rannikon Puutarhan Kurpitsapuisto ja Salon Alueen Yrittäjien yhdessä kaupungin kanssa synnyttämä Kurpitsaviikot ovat vieraille yhtä ja samaa tapahtumaa.

– Esa avaa Kurpitsapuiston tänä syksynä seitsemättä kertaa ja Halikon Yrittäjät yhdessä kaupungin kanssa Kurpitsaviikot nyt neljättä kertaa, Salon alueen yrittäjien varapuheenjohtaja Päivi Isopuro kertoo.

Yrittäjä Esa Rannikko kertoo, että Kurpitsapuistoa kehitetään joka vuosi saadun palautteen ja omien kokemusten pohjalta. Kiireisen mansikkasesongin keskeltä tavoitettu Rannikko kertoo, että talven aikana on hyvä ideoida uusia juttuja ihmisten iloksi.

– Luonnollisesti kurpitsasadon onnistuminen on kaiken perusta. Haluamme pitää kiinni alkuperäisestä ajatuksesta, että kurpitsapuisto tehdään tuottamaan hyvää mieltä ja tuomaan iloa ja valoa lokakuun pimeneviin iltoihin.

Salon Alueen Yrittäjät kutsui yhteistyökumppaneita ensimmäiseen lokakuun Kurpitsaviikkojen suunnittelupalaveriin.

Rannikko kertoo, että luvassa on tänäkin vuonna uudenlaisia lyhtyjä, joita tilan taitavat työntekijät veistävät omien suunnitelmiensa pohjalta.

– Viime kesänä näki hyvin, kuinka osa vieraista tutki tarkkaan pellolla esillä olevia lyhtyjä. Aihealueita oli viitisenkymmentä, perinteisistä kasvoista aina Disney-hahmoihin, dinosauruksiin ja akkuvaloihin.

Myös tuotepuolta kehitetään. Kurpitsamakkara saattaa saada pikkuveljeksi nakkimakkaran ja Salo ikioman kurpitsahodarin.

– Tavoitteena on kehittää puistoa siten, että liikkuminen ja alueella kiertäminen onnistuisi edelleen entistä paremmin.

Halikon Yrittäjät perusti yhdessä alueen muiden yrittäjäyhdistysten kanssa yhteisen Salon Alueen Yrittäjät -yhdistyksen tämän vuoden alussa. Uuden yhdistyksen ensimmäinen iso yhteinen voimanponnistus on laajentaa Kurpitsaviikot entistä kokonaisvaltaisemmin koko Salon alueelle.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: