Salon lukion oppilaat liikkuvat Euroopassa Erasmus+ vaihdossa

Erasmus-koordinaattori Satu Selman ja rehtori Maria Liippo iloitsevat ranskalais- ja suomalaisnuorten luontevasta yhteiselosta.
Erasmus-koordinaattori Satu Selman ja rehtori Maria Liippo iloitsevat ranskalais- ja suomalaisnuorten luontevasta yhteiselosta.

Joukko Salon lukion oppilaita lähtee huhtikuussa Ranskaan muutaman viikon vaihtoon.

Viime viikolla Salosta lähti takaisin kotimaahansa ja kotikouluunsa ranskalaisryhmä, joka tutustui suomalaiseen lukio-opetukseen parin viikon ajan Salossa.

Manon Coin, Calvin Mathias, Claire Lamy, Edenn Le Govic ja Maëlys Sorre olisivat viihtyneet isäntäperheissään pidempäänkin. Nuoret ovat innostuneita mahdollisuudesta matkustaa ja kokea uusia asioita. Rajat ovat auki eikä Venäjän naapuruus haitannut yhtään ranskalaisnuoria lähtöpäätöstä tehtäessä.
-Ei sitä tullut ajatelleeksi erikseen. Täällä on ollut mukavaa, olemme saaneet nähdä ja kokea kaikenlaista myös koulun ulkopuolella.

Avantouinti on ollut ihan best, suomalaiskoulun ruokatauon lyhyys sen sijaan on ihmetyttänyt.

Lukion Erasmuskoordinaattori Satu Selman kertoo, että Salon lukio on akkreditoitu Erasmus+ -oppilaitos, mikä tarkoittaa lupausta toiminnan pitkäjänteisyydestä ja laatustandardien noudattamisesta.
-Menossa olevalla ohjelmakaudella painottuvat erityisesti inkluusio, digitaalisuus ja ympäristövastuullisuus. Haluamme tarjota Salon lukiossa kaikille opiskelijoille mahdollisuutta hakea ohjelmaan; meille on rahoitusta vuoteen 2027 saakka.

Ympäristövastuullisuus voisi tarkoittaa vaihto-ohjelmassa esimerkiksi matkustamista maata pitkin.
-Käytännössä matkustaminen vaikka junalla kestäisi täältä pohjoisesta liian pitkään; tosin yksi opettajamme on näin kerran tehnyt.

Rehtori Maria Liippo sanoo, että moni Salon lukion opettajista on osallistunut opettajien Erasmus-kursseille ja ”job shadowingiin” eli tutustunut opettajan työhön ja koulutukseen toisessa Euroopan maassa.
-Kävin myös itse katsastamassa tilannetta yhdessä yhteistyökohteessa. Tänä ja ensi lukuvuonna  keskitymme opiskelijoiden liikkuvuuksiin. Voimme lähettää lyhytkestoiseen vaihtoon yksittäisiä opiskelijoita, tai sitten ryhmävaihtoja, joissa tutustutaan toisen eurooppalaisen lukion koulunkäyntiin ja tehdään yhdessä sikäläisten opiskelijoiden kanssa yhteistä projektia.

Kaikissa opiskelijaliikkuvuuksissa asutaan yleensä paikallisissa perheissä, usein koulun opiskelijoiden kotona.
-Tavoitteena on tutustua erilaisiin kulttuureihin ja nuorten elämään, mutta myös kannustaminen Salon lukiossa opetettavien vieraiden kielten eli espanjan, ranskan ja saksan opiskeluun, Satu Selman kertoo.

Opiskelijaryhmiä onkin vieraillut jo Espanjassa, Ranskassa ja Italiassa. Tämän kevään aikana matkustetaan vielä Saksaan, Kyprokselle ja Espanjaan.  Salossa on käynyt opettajia eri Euroopan maista ja keväällä on tulossa vielä opiskelijaryhmiä Espanjasta, Ranskasta ja Ruotsista.

Huhtikuussa lähtee seitsemän opiskelijaa vaihtoon Ranskaan Evreux -nimiseen kaupunkiin kahdeksi viikoksi. Jonne Aho, Elli Elomaa, Sonja Heikkilä, Lumina Laaksonen, Miina Lehtinen, Vilja Lehtonen ja Daniel Lindholm odottavat jo pääsyä matkaan.
-Mielenkiinnolla odotamme matkaa. Siitä tulee hyvä kokemus, nähdään miten Ranskassa opiskellaan.

Ranskalaisnuoria ihmetytti Salossa tekniikan käyttäminen.
-Meillä Ranskassa tehdään enemmän käyttämällä perinteisesti kynää ja paperia.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: