Someron Esa tarjoaa monipuolisesti tapahtumia ja liikettä

Iloinen ja aktiivinen joukko Someron esalaisia. Kuvassa vasemmalta Katja Noki, edessä Vilhelmiina ja Josefiina Raitanen, Veera Hälli, Kirsi Karvonen-Hyvämäki, Vilja Hyvämäki, Helena Laiholahti, Henna Romu ja Olivia Luhtala.
Iloinen ja aktiivinen joukko Someron esalaisia. Kuvassa vasemmalta Katja Noki, edessä Vilhelmiina ja Josefiina Raitanen, Veera Hälli, Kirsi Karvonen-Hyvämäki, Vilja Hyvämäki, Helena Laiholahti, Henna Romu ja Olivia Luhtala.

Vuonna 1917 perustettu somerolainen seura on tunnettu etenkin yleisurheilun puolelta. Vuosittain järjestettävät Seiväskarnevaalit ovat iso ponnistus seuralle. Toukokuulla alkaa pyörimään perinteiset tiistaikisat, joita on järjestetty yli 70 vuoden ajan.
-Meillä on suunnitteilla tiistaikisojen yhteydessä alkaviksi kesätreenit, joita ohjaa kesätyöntekijä Olivia Luhtala, kertoo yleisurheilujaostossa toimiva Kirsi Karvonen-Hyvämäki.
-Kesällä ohjelmassa on lisäksi Säästöpankin ja Osuuspankin kilpailut, seuraottelu sekä Someron mestaruuskisat, mainitsee Olivia.

Suunnistusjaoston puheenjohtaja Helena Laiholahti kertoo kuulumisia yhdessä Olivian kanssa.
-Talvikaudella on pidetty lihaskunto- ja intervallitreenejä. Meillä on suuri ikähaarukka osallistujissa ja paljon porukkaa mukana. Nyt aloitellaan uutta kautta, ensimmäiset torstairastit ovat huhtikuussa Ämyrillä.
-Tänä vuonna panostamme junnutoimintaan. Aloitamme Someron alakouluilla kouluajan ulkopuolella tapahtuvan kolmen viikon mittaisen suunnistuksen tutustumiskurssin, joka jatkuu Hippo -suunnistuskoululla. Aiomme järjestää Kompassi-cupin osakilpailun, ensimmäistä kertaa Somerolla. Kyseessä on Suunnistusliiton järjestämä alueiden välinen kilpailu, jossa kerätään pisteitä omalle seuralle.

Iloisena asiana kaikille suunnistuksesta kiinnostuneille on kompassin käytön alkeiskurssi torstairastien yhteydessä niille, jotka eivät vielä ole suvereeneja kompassin käyttäjiä.
-Tätä on meiltä paljon kyselty. Kurssi on suunnattu aivan vasta-alkajille. Viime vuonna aloitimme alkeiskurssin pitämisen ja saimme tyytyväisiä uusia kävijöitä rasteille. Tämä kurssi alkaa heti ensimmäisistä rasteista, vinkkaavat Helena ja Olivia.

Uintijaostossa on kehitetty toimintaa ja järjestetty kisoja.
-Olemme saaneet kisaavia uimareita, kertoo Henna Romu, jonka tyttäret Vilhelmiina ja Josefiina Raitanen ovat lajin harrastajia. Kirsin tytär Vilja Hyvämäki harrastaa uintia, suunnistusta, hiihtoa ja yleisurheilua.
-Elämme ja hengitämme tätä yhteistä toimintaa, moni meistä on imenyt seurassa toimimisen jo äidinmaidosta, kertovat aktiiviset naiset yhtenä rintamana.

Veera Hälli aloitti seuran puheenjohtajana vuonna 2020. Hän on positiivisella mielellä toiminnan kehittymisestä.
-Kaikki jaostomme toimivat aktiivisesti. Koronavuosien jälkeen toiminta on lähtenyt kehittymään hyvään suuntaan. Meille on tullut uusia vetäjiä, iloitsee Veera.
-Hiihtokisoja järjestettiin kuluneena talvena useana sunnuntaina Pitkäjärvellä. Kisat järjestettiin ilman osallistumismaksuja ja kaikille osallistujille jaettiin mitalit, mainitsee Kirsi.
-Jotta tämä kaikki on mahdollista, teemme talkootyötä ja keräämme varoja. Pyöritämme Esakallion lavaa huhtikuusta lokakuulle sekä järjestämme Ruokava-messut saadaksemme rahaa jaostojen toimintaan. Tavoitteena on innostaa ihmisiä pysymään liikkeessä, kertoo Hälli.

Pääsiäisen alla pidettävä yksipäiväinen Kevät-Ruokava pitää sisällään perinteisiä käsityöhön ja pääsiäiseen liittyviä myyntituotteita, lähiruokaa ja itsetehtyjä leivonnaisia.
-Ruokavaan on tulossa entistä enemmän myyjiä ja uusia toimijoita. Uutuutena meillä on yhteistyössä Someron kaupungin kanssa monitoimitalon aulassa pidettävä Yhdistystori, jossa paikalliset yhdistykset esittelevät toimintaansa. Kannattaa tulla paikan päälle katsomaan mitä kaikkea on tarjolla, houkuttelee Ruokava-toimikuntaan kuuluva Henna.

Esakallion kausi alkaa huhtikuulla.
-Keskiviikon päivätanssit sekä perjantaitanssit alkavat huhtikuussa. Kesällä ohjelmistossa on muun muassa Irwin-musiikkinäytelmä, Benny Törnroos ja Muumipeikon Tähtihetki sekä stand-
upia. Juhannuspäivänä Esakalliolla järjestetään alueen parhaat juhannusjuhlat, kertoilee Esakalliojaoston Katja Noki, joka on vahvasti mukana lavan järjestysmiestoiminnassa.
-Järjestysmiestoiminta on mukavaa ja yhteisöllistä toimintaa. Nyt on se aika, kun kosiskelemme uusia järkkäreitä, vinkkaavat Veera ja Katja. Toiminta on täysin vapaaehtoista ja hyvänä porkkanana toimii se, että järkkäreille kaikki kauden tapahtumat ja tanssit ovat ilmaisia.

Elina Lisinen-Juntunen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: