Salon Sellokilpailu viikonvaihteessa

Salossa järjestetään syyslomaviikon lopulla mittava sellokilpailu ja yhteiskonsertti.
Sellosymposium-yhdistyksen yhdessä  Salon kaupungin kanssa järjestämä Salon Sellokilpailu on tarkoitettu suomalaisille tai Suomessa vakituisesti asuville 9-18 -vuotiaille sellisteille.
– Haluamme tarjota 9-18 vuotiaille sellisteille yhteisöllisen foorumin, joka tarjoaa kilpailuineen ja yhteiskonsertteineen kannustimen uuden ohjelmiston harjoitteluun sekä tilaisuuden verkostoitumiseen maassamme toimivien nuorten soittajien sekä ammattisellistien kesken, järjestäjät kertovat.
Taustaorganisaatio Sellosymposiumiin kuuluu Suomen eturivin sellotaiteilijoita, aktiiviisia konsertoijia sekä kokeneita pedagogeja.
Solistisessa sarjassa on kaksi ikäryhmää; 9-13 -vuotiaat sekä 14-18 -vuotiaat. Duosarjassa molempien soittajien tulee olla 9-18 -vuotiaita.
Solistinen kilpailu muodostuu kolmesta kierroksesta.
– Ensimmäiseen kierrokseen osallistutaan videolla, jonka vain tuomaristo kuuntelee. Tallenteiden perusteella tuomaristo kutsuu toiselle kierrokselle kumpaankin ikäryhmään korkeintaan 20 soittajaa.
Toinen erä on live-esiintyminen. Tuomariston lisäksi tilaisuus on avoin myös yleisölle.
Nuorempien sarjassa toisen kierroksen esiintyminen on maksimissaan 10 minuuttia.
Vanhempien sarjassa toisen kierroksen esiintyminen on maksimissaan 15 minuuttia.
– Finaalissa soitetaan livenä ja tuomariston lisäksi tilaisuus on avoin myös yleisölle.
Kilpailuun saa tuoda oman säestäjän tai soittaa kisasäestäjän kanssa.
Duosarjassa tuomaristo kutsuu videokarsinnan jälkeen finaalikierrokselle maksimissaan 10 duoa. Järjestäjien mukaan kilpailun tarkoitus ei ole noteerata ainoastaan kilpailusuoritusta.
– Tuomaristo tarkastelee soittajia myös arvioiden heidän potentiaaliaan musiikin polulla. Vaikka kilpailussa pitääkin jakaa palkintosijat (tähän on syytä muusikon tottua) on tässä kilpailussa tärkeää myös se, että kaikille soittajille halutaan antaa mahdollisimman kattava palaute. Näin halutaan olla rohkaisemassa ja auttamassa eteenpäin kaikkia musiikista ja sellonsoitosta kiinnostuneita nuoria.
Kilpailusuorituksia voi seurata Kärjen talossa ja Hilkansalissa. Yhteiskonsertti pidetään sunnuntaina klo 15 kaupungintalolla. Kaikki toiselle kierrokselle kutsutut sellistit esiintyvät suuressa sello-orkesterissa yhdessä Sellosymposium-ensemblen kanssa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: