SSEY:n Ystävälenkillä kohtaavat ihmiset ja koirat

Ystävälenkki on tarkoitettu ihan kaikille kiinnostuneille, koiralla tai ilman. Erityisesti sitä voi suositella eläinrakkaille ihmisille, joilla ei syystä tai toisesta ole mahdollista ottaa omaa koiraa.

”Hau hau ja vuh! Rupeaisikohan sitä kaveriksi tuon kanssa vai haastaisiko riitaa?!”

Näin tuntuu muutama sympaattinen nelijalkainen miettivän kohdatessaan vallan vieraan yksilön, mutta hyvässä hengessä lenkille lähdetään.

Ja räntäsateesta huolimatta kaikki kaksijalkaiset tuntuvat olevan oikein iloisia ja hyväntuulisia.

– Koiraihmiset eivät niin huonommastakaan säästä hätkähdä, sanovat teltalla päivystävät Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen eli SSEY:n aktiivit.

Kolmatta kertaa järjestetty Ystävälenkki on tarkoitettu ihan kaikille kiinnostuneille, koiralla tai ilman. Erityisesti sitä voi suositella eläinrakkaille ihmisille, joilla ei syystä tai toisesta ole mahdollista ottaa omaa koiraa.

Tapahtumassa saa rapsuttaa toinen toistaan söpömpiä karvakuonoja, kuten ihastuttavan kaunista kultaistanoutajaa Turrea, joka on saapunut paikalle Kristiina-emäntänsä kanssa.

-Turre on vasta yksivuotias, joten tämä on hyvä paikka sosiaalistaa sitä.

Katri, Taru ja Liisa toivat jackrussellinterrierit Pipsan, Paten ja Hertan Ystävälenkille.

Jackrussellinterrierien trio Pipsa, Pate ja Hertta suorastaan sähköistää ilmapiirin.

Kun kyseessä on vilkas ja energinen koirarotu, niin vilskettä ja vilinää syntyy Voimaeläimen pihapiiriin, josta lenkkeilijät lähtevät kävelemään. Voimaeläin myös sponsoroi tapahtumaa: nelijalkaisille osallistujille annetaan namit ja kakkapussit, SSEY saa jokaisesta osallistujasta kissanhiekkapussin.

Koiratriosta Pipsa ja Pate kuuluvat Katrin perheelle, Hertta taasen Tarulle ja hänen tyttärelleen Liisalle. Hertan tulossa perheeseen oli draamaa kerrakseen.

– Koronapandemia oli silloin siinä mielessä hurjimmillaan, että Uusimaa eristettiin. Meillä oli kolme tuntia aikaa hakea Hertta ennen maakuntarajan sulkemista eikä yhtään mitään ollut kotona valmiina. Liisa oli monta vuotta halunnut koiraa, joten ei siinä sitten voinut ruveta sen enempää ihmettelemään.

– Ja niin me saatiin sitten tää ADHD-tapaus, lisää Liisa, joka pitää kovasti pitkäkarvaisesta, rotuunsa nähden rauhallisesta Pipsasta.

Ystävälenkin järjestäjän Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen toimintaa pyörittävät täysin vapaaehtoiset eläinten ystävät. Yhteistyökumppaneina Ystäväviikolla on Voimaeläimen lisäksi Salon Kultaisimmat, Valokuvaamo Omppurinne sekä Musti ja Mirri Salo ja Halikko.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää eläinsuojelua ja suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta sekä edistää eläinten hyvinvointia ja hyvää kohtelua. Yhdistyksen hallitukseen kuuluva ja aktiivisesti toimintaan osallistuva Nora-Monika Koivunen on ideoinut tapahtuman ja tullut paikalle ranskanbulldoggi Tyssyn kanssa.

Tyssyn eli Tyynen eli Tylleröisen historia on traaginen.

– Yhdistykselle tuli kaksi ranskanbulldoggia, joista toinen oli lähes saattohoitokunnossa ja toinen puri. Voidaan vaan arvailla, minkälaista kohtelua ne olivat saaneet osakseen, sillä Tyssy suhtautui ihmisiin äärimmäisen epäluuloisesti. Molemmat koirat tulivat minulle sijaiskotiin ja koska kukaan ei käynyt edes katsomassa Tyssyä, niin loppujen lopuksi adoptoin sekä Aman, joka eli 2-vuotiaaksi, että Tyssyn. On ollut haastavaa opettaa sitä luottamaan ihmisiin, mutta paljon edistystä on tapahtunut.

Nora-Monikan ideoihin kuuluu myös kummitoiminta.

– SSEY-kummi vuosimallia 2023 on eläinrakas koreografi ja drag-artisti Osku Heiskanen. Hän lähti mukaan pilottiseikkailuun, josta toivomme saavamme jokavuotisen perinteen.

SSEY-kummi auttaa meitä oman kummivuotensa aikana erityisesti sosiaalisessa mediassa, tiedonjaossa ja mainonnassa.

– Osku on tukenut toimintaamme vuosien varrella ja vaikuttanut Salossa Teatteri Provinssin koreografina.

Hienosti on Osku Heiskasen pesti alkanut. Facebookin kuva hänestä kahden marsun kanssa sai jopa kissaa pienempiä otuksia pelkäävän toimittajan lähes kyyneliin.

Tiesittekö, että marsu masentuu jos sillä ei ole lajitoveria seuranaan?

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: