Yrittäjät luovat Hyvinvointikeitaan

Hanssi Härmä, Sari Aho, Kirsi Paavola, Henna Tupasela, Julia Kovanen, Suvi Aaltonen, Triin Eller ja Maria Härmä ovat koonneet Hyvinvointikeitaalle monipuolisen tarjonnan yhdessä muiden yrittäjien kanssa. Makkia Studion terapiakoirat tervehtivät mielellään asiakkaita.

Vilhonkadulla sijaitseva Hyvinvointikeidas kokoaa yhteen suuren joukon pienyrittäjiä.

Yhdistävä tekijä on nimen mukaisesti juuri asiakkaan hyvinvointi; yrittäjien tarjoamissa hoidoissa pääsee rentoutumaan ja hemmottelemaan itseään esimerkiksi infrapunasaunaan tai kosmetologille. Monenlaiset hoidot ja liikunta ovat keitaan sydän.

Makkia Studion Maria ja Hanssi Härmä näkevät ison tarjonnan tuovan yrittäjille mahdollisuuksia uusiin asiakaskontakteihin. Sama pätee toisin päin; Hyvinvointikeitaalla käyvät ihmiset voivat löytää saman katon alta myös itselleen uusia hoitoja tai aktiviteetteja.

– Muutimme Makkian tammikuussa takaisin tänne lähtöpisteelle, jossa aikanaan aloitimme. Olemme tehneet studiostamme paikan, jossa asiakkaat saavat iloita liikkeestä, oppia uutta ja luoda itselleen muistoja.

Makkia liikuttaa kehoa ja mieltä monella tavalla. Viikko-ohjelmasta löytyy kaupungin erikoisimpia liikkumisen muotoja kuten ilma-akrobatiaa ja paribachataa.

Sairaanhoitaja ja jalkahoitaja Marianne Holmström sanoo, ettei olisi uransa alussa ajatellut hoitavansa jalkoja ihan päätoimisesti.

– Olen työskennellyt pitkään ikääntyneiden ihmisten hoitotyössä ja kiinnitin jo silloin huomioni heidän jalkoihinsa, jotka olivat monilla huonossa kunnossa.

Monille asiakkailla kynnet olivat paksuja, jalkapohjissa oli kovettumia tai känsiä ja kävely oli tosi kivuliasta.

– Siitä sitten alkoi mielenkiintoni jalkojenhoitotyöhön. Edelleenkin voin sanoa, että paremmin en olisi voinut ammattiani valita.

Sairaanhoitajan työ oli jo lapsena unelma-ammatti. Myöhemmin olivat edessä vielä jalkahoitajan opinnot. Mariannen erityisosaamista Jalkahoitola Jalka-Onnissa ovat muun muassa sisään kasvaneiden ja sienikynsien hoito.

– Tällä hetkellä toimin yrittäjyyden lisäksi myös jalkojenhoidon opettajana. Tässä työssä ihan parasta on, kun voi auttaa asiakasta erilaisissa jalkaongelmissa ja että hän voi taas kävellä kivuitta.

SKY-kosmetologi Sari Aho on toiminut samoissa Hyvinvointikeitaan tiloissa jo useamman vuoden.

– Vuodesta 2018 lähtien olemme toimineet nimellä Salon Beauty & Spa Lounge. Meiltä saa monipuolisia hoitoja; muun muassa sokerointeja sekä kasvo- ja vartalohoitoja.

Hyvinvointia keholle ja mielelle

VapausPuun yrittäjä Henna Tupasela on hyvinvointiin, itsetuntemukseen ja läsnäolemisen taitoon keskittynyt 64-vuotias nainen. Hän kertoo työskennelleensä lähes 30 vuotta laboratoriossa tuotekehitys- ja tutkimustehtävissä; työt loppuivat yhteistoimintaneuvottelujen myötä.

– Matkalleni henkisen hyvinvoinnin tukijaksi ja ohjaajaksi minut johdatti totaalinen loppuun palaminen 90-luvun loppupuolella. Matka sieltä tähän hetkeen on ollut monipuolinen ja olen saanut käydä huikeita koulutuksia, joista olen saanut todella paljon apua. Ja koska olen itse kokenut tuon rankan burnout kokemuksen, tiedän miten sieltä noustaan ylös ja löydetään jälleen elämänilo.

Tupasela auttaa ihmisiä opiskelemiensa metodien kautta. Yksi suosituin niistä on EFT- tekniikka. Tavoitteena on negatiivisen tunteen tiedostaminen ja purkaminen.

– Työssäni antoisinta on se, kun asiakas löytää helpotuksen tunteen, tekee oivalluksia sekä lähtee luotani paremmassa tunnetilassa kuin oli tullessaan. Innostavaa on työskennellä metodien parissa, joista on selkeästi apua ihmisten jaksamiselle sekä hyvinvoinnille.

Flexian Mathias Lundqvist aloitti Hyvinvointikeitaalla syyskuussa.

Koulutettu hieroja ja osteopaattiopiskelija työskenteli aiemmin Helsingissä, mutta muutto Perniön asemanseudulle toi tarpeen löytää toimitila lähempää kotia.

– Olen aikaisemmin toiminut opettajana yläkoulussa ja lukiossa, yhteensä noin 13 vuotta. Vuonna 2016 siirryin täyspäiväiseksi yrittäjäksi ja sillä tiellä jatkan edelleen. Minulta saa apua muun muassa lihaskireyteen, nivel- ja selkärankavaivoihin sekä hermostollisiin häiriötiloihin, kuten ylivirittyneisyyteen, stressiin ja unihäiriöihin.

Kristi Pariis kertoo olleensa koko työuransa asiakaspalvelutyössä.

– Hierojaksi valmistuin 2008, lähihoitajaksi 2016 ja jalkahoitajaksi 2021.

Kehostudio Pariisin yrittäjänä Kristi aloitti 2019.

– Koen voimakasta halua auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Kampaajamestari Triin Eller on työskennellyt yrittäjänä Triinu Hiusstudiossa reilut kolme vuotta.

– Kampaamon lisäksi pyöritän ryhmäliikuntaa Kangoo Jumps ohjaajana. Olen aktiivinen ja iloinen työssäni.

Hoitohuone Kirsikankukan yrittäjä Kirsi Paavola sanoo lähteneensä oman pysähdyttävän kokemuksen kautta nykyiselle polulleen.

– Haluan auttaa myös muita ymmärtämään miten tärkeää kehon ja mielen yhteys on.

Hänen mukaansa ihmisten on hyvä oppia pysähtymään, kuuntelemaan omaa oloaan: mitä itselle kuuluu.

– On tärkeää pitää itsestä mahdollisimman hyvää huolta. Pidän Hyvinvointikeitaalla rentouttavia ja rauhoittavia tunteja ja kotona teen kokonaisvaltaisia, hyvänolon kehonhoitoja. Rakastan tehdä ihmisten auttamistyötä.

Julia Kauneussalongin palveluihin kuuluvat erilaiset kynsipalvelut. Palveluissaan yrittäjä Julia Kovanen luottaa kotimaisuuteen ja luonnonkosmetiikkaan.

– Aloitin aikoinaan alalla kynsimuotoilijana.  Pikkutarkkuus, vakaa käsi ja taiteellisuus ovat vahvuuksiani kynsien tekemisessä. Koko ikäni olen tehnyt tätä työtä ja mitään muuta en haluaisikaan tehdä.

Suvimaria Beautyn Suvi Aaltonen työskentelee SKY-Cidesco -kosmetologina. Työ koostuu monipuolisista kasvo-, jalka- ja vartalohoidoista, kestopigmentoinneista ja erilaisista ehostuksista ripsille, kulmille ja kynsille.

– Ammatissani kauneudenhoitoalan yrittäjänä saan toteuttaa ja kehittää itseäni joka päivä. Nautin käsillä tekemisestä, luovuudesta, kauneudesta ja visuaalisuudesta, jotka kaikki toteutuvat ammatissani. Teen työtä, jota rakastan enkä vaihtaisi sitä pois.

Hänen mukaansa on palkitsevaa kohdata erilaisia asiakastilanteita. Jokainen otetaan vastaan yksilönä.

– Hemmottelevat kasvohoidot ovat yksi lempihoidoistani; niissä rauhoitun ja rentoudun itsekin.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: