Salon seurakunta lisää luomua

Jaana Koli (takana) ja Emma Maaskola ovat tyytyväisiä seurakunnan työhön ympäristön hyvinvoinnin edistämisessä.

Salon seurakunnan työ ympäristön hyvinvoinnin edistämiseksi sai alkuvuodesta uuden ulottuvuuden, kun seurakunta liittyi Portaat luomuun -ohjelmaan.

Seurakunta saa ohjelmasta tukea luomun käytön lisäämiseen ja apua sopivien luomutuotteiden löytämiseen.

Luomuohjelmassa mukana olevat ammattikeittiöt etenevät ohjelman portailla sen mukaan, kuinka paljon he käyttävät luomutuotteita. Salon seurakunta hyppäsi suoraan ohjelman portaalle 3, ja tarjoileekin nyt yhden tähden luomuruokaa.

Ruokapalvelu- ja siivousesimies Jaana Koli kertoo, että luomu maistuu muun muassa Salon seurakunnan maitotuotteissa, hiutaleissa ja jauhoissa.
-Tämä on niin hieno asia, että pääsimme mukaan ja varmasti tulevaisuus tuo uusia luomutuotteita lisääkin, Koli sanoo.

Salon seurakunnan haaveena on tulevaisuudessa tehdä yhteistyötä myös paikallisten luomutuottajien kanssa.

Salon seurakunnassa on tehty jo pitkään työtä vastuullisemman ja ympäristöystävällisemmän toiminnan eteen.
-Vastuulliset hankinnat, henkilökunnan kouluttaminen energiaa säästäviin työtapoihin, kasvisruoan tarjoaminen ja ruokahävikin minimointi ovat tapoja viedä vastuullisuustyötä puheista käytäntöön.

Kolme vuotta sitten seurakunta liittyi Reilun kaupan seurakunnaksi. Reilun kaupan seurakunnassa yhteisvastuu näkyy jokapäiväisissä teoissa ja yhdistyy kirkon tehtävään olla heikomman puolella.

Luomua-tähtitunnuksella varustetut kahvilat, ravintolat sekä ruokapalvelut ovat sitoutuneet ilmoittamaan Portaat luomuun -ohjelmassa, kuinka paljon luomua ne käyttävät ruoanlaitossa ja tarjoilussa. Luomua-tunnuksessa olevat tähdet kertovat luomun käyttömäärästä.

Ympäristötyön vaikuttavuus syntyy arkipäivän teoista. Valinta käyttää luomutuotteita ruokatarjoiluissa on seurakunnalle tehokas keino pienentää toiminnan ympäristökuormitusta ja tapa tukea luonnon monimuotoisuutta ylläpitävää ruoantuotantoa.

Halu lisätä luomua on linjassa seurakunnan ympäristöarvojen kanssa ja ympäristöystävällisen ruoan lisääminen on tavoitteena myös Kirkon energia- ja ilmasto-ohjelmassa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: