LP Viesti nappasi kiinnityksen finaalipaikkaan – pelit jatkuvat maanantaina Kangasalla

Aikalisät ovat oleellinen osa LP Viestin ja LP Kangasalan välieräsarjan tapahtumia.

LP Viesti haluaa tosissaan lentopallon Mestaruusliigan finaaleihin.
Tämän tosiasian Viesti todisti lauantaina voittamalla LP Kangasalan vauhdikkaan ja viihdyttävän urheilutapahtuman päätteeksi erin 3-1 (25-20, 22-25, 25-22, 25-18).

Kun LP Kangasala lähes tyrmäsi salolaisryhmän ensimmäisessä välieräottelussa Salohallissa, finaalipaikka saattoi näyttää hetken  – ainakin  muiden kuin joukkueen itsensä mielestä- kaukaiselta ajatukselta.
Kotiedun nappaaminen takaisin heti Kangasalla ja lauantainen esitys Salohallissa takaavat nyt sen, että LP Viesti saa yrittää tarvittaessa kaksi kertaa kolmatta voittoa ja pääsyä finaaliin.

LP Viestin ja LP Kangasalan kolmannessa pudotuspeliyhteenotossa nähtiin hienoa lentopalloa. Kentän näkyvimmäksi hahmoksi nousi kotijoukkueen Linnea Kuusela, jonka vahvuudet eivät ole kovassa iskulyönnissä vaan enemmänkin monessa muussa asiassa.

Elämänsä kevättä pelaava Kuusela kertoi saaneensa tietää aamutreeneissä olevansa aloituksessa.
– Oli hyvä peli, tiukkaa. Saatiin vastaanotto ja puolustus hyvälle tasolle ja sitä kautta hyökkäys kuntoon. On tietenkin erityistä jännitystä näissä peleissä, mutta suurimmaksi osaksi positiivista. Olen aika rento tyyppi. Tämä vuosi on mennyt ihan hyvin, Kuusela sanoi.

LP Kangasalan Emmi Riikilä antoi kehuja Viestin pelaamiselle.
– Tiukaa niin kuin yleensä, paitsi viimeinen erä repesi. Kaveri puolusti aika aggressiivisesti eikä me löydetty hyökkäyksessä tarvittavia kuvioita. Siinä meidän pitää petrata. Oli henkilökohtaisesti tärkeä saada onnistumisia, mutta voin auttaa joukkuetta vielä paremmin. Puolustuksessa oli suurin ero.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen totesi saman kuten muutkin läsnäolijat.
– Tasainen peli, mutta olimme varmaan enemmän johtoasemissa. Eihän tällaisia pelejä runkosarjassa tule, on niin paljon tunnettakin jo. Paljon puolustuksia ja varmistuksia.
Lemminkäinen kehui Kangasalan varmistuksia, omilta hän olisi nähnyt mielellään vielä enemmän torjuntoja.

– Linnea on pelannut hyvän kauden eikä itseäni ihmetytä, että hän pelaa nyt eikä Elena Becheva, joka myös pelasi ne hetket hyvin, jolloin oli kentällä.

Kangasalan päävalmentajan Arttu Keräsen mukaan peli oli tiukempi mitä numerot ehkä näyttävät.
– Hyvää ja hienoa vääntöä, ei ole runkosarjassa ollut tällaista lentopalloa. Hieno vastaanotto peli pelattiin tänään, mutta se ei konkretisoitunut lopputulokseen. Toisessa ja kolmannessa kosketuksessa pitää keksiä parempia ratkaisuja, että saadaan hyödynnettyä noin hyvä vastaanotto.

Keränen antoi haastetta myös itselleen tuleviin peleihin.
– Pitäisi osata antaa parempia vaihtoehtoja hyökkääjille. Sarja on kesken vielä. Hyvää varmistusta ja puolustusta ja hyvä tahtotila voittaa, hienoa lentopalloa.

Keränen odottaa Braedyn Tuttonin toipumista pelikuntoon ennen kauden päättymistä.
– Sunnuntaina on onneksi taas välipäivä ja ehkä hän jo maanantaina pystyy pelaamaan. Toivotaan, että kuntoutuminen jatkuu ja pystytään hänen osaamistaan käyttämään.

Salolaisten parhaat pistenaiset. Andrikopoulou 22/+11, Kosonen 19/+9, Kuusela 12/+9. LP Kangasala: Da Silva 17/+9, Heikkiniemi 13/+4, Riikilä 12/+3. Yleisöä 607

LP Viesti nappasi lauantaina Salohallissa 11 torjuntapistettä. Tässä yksi niistä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: