Salon Sykäys-tiimi on vuoden YES Agentti 2019 Varsinais-Suomessa

Palkintoa olivat noutamassa Sykäys-tiimin jäsenistä Riikka Nurmi ja Pirkko Korhonen. Kuvassa vasemmalta oikealle Lauri Kurvonen, Sanna Lehtonen, Pirkko Korhonen, Riikka Nurmi, Johanna Vainio ja Hanna Munter.

Varsinais-Suomen vuoden YES Agentti 2019 on Salon seudulla toimiva yrittäjyyskasvatuksen kehittämistiimi, Sykäys-tiimi. Tunnustus on annettu merkittävästä työstä yrittäjyyskasvatuksen kehittämisessä.

YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustuksen on myöntänyt YES Varsinais-Suomi ja Valtakunnallinen YES ry.

– Sykäys-tiimi on tehnyt pitkäjänteistä työtä yrittäjyyskasvatuksen parissa Salossa, ja se on toiminut erinomaisena mallina seudullisesta tiimityöstä myös valtakunnallisesti. Yrittäjyyskasvatus ei ole yhden opettajan vastuulla eikä se rajoitu oppilaitoksen sisään, mikä on hyvin ymmärretty Salossa, sanoo YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

Jo vuodesta 2006 Salossa toiminut Sykäys-tiimi ideoi, koordinoi ja ohjaa alueellista yrittäjyyskasvatusta. Se rakentaa yhteisiä alueellisia tapahtumia eri kouluasteiden, koulujen ja yritysten välillä sekä viestii, levittää ja rohkaisee kokeilemaan hyviä yrittäjyyskasvatuksen käytäntöjä.

–Sykäys-tiimi on vaikuttava verkostotoimija, joka on mahdollistanut niin opettajien kuin lasten ja nuortenkin yrittäjyysosaamisen ja yrittäjämäisen asenteen kehittymisen. Verkostoihin on otettu aktiivisesti mukaan myös yrittäjät ja työelämän edustajat. Tänä vuonna tiimi on muun muassa kannustanut nuoria ja opettajia yrittelijäisyyteen, edistänyt hyvien mallien ja käytäntöjen jakamista ja hyödyntämistä, auttanut opettajia yrittäjyyskasvatuksen toteuttamisessa sekä luonut mahdollisuuksia työelämälähtöisiin oppimisympäristöihin, Vainio kertoo.

Sykäys-tiimiin kuuluu opettajia eri kouluasteilta (perusaste, toinen aste ja korkea-aste). Edustettuna ovat myös Salon kaupunki, Yrityssalo Oy, YES Varsinais-Suomi, Salon 4H-yhdistys ry, Nuori Yrittäjyys ry ja Salon alueen yrittäjäyhdistykset.

Tunnustus annettiin Yrittäjyyden Ytimessä -tapahtumassa Turussa 20.11. Palkintoa olivat noutamassa Sykäys-tiimin jäsenistä Riikka Nurmi Salon kaupungista ja Pirkko Korhonen Perniön lukiosta. Tunnustusta olivat jakamassa Valtakunnallisen YES ry:n hallituksen puheenjohtaja Lauri Kurvonen, YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen ja Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter.

Valtakunnallinen YES ry ja YES-verkosto palkitsee vuosittain jokaiselta YES-alueelta toimijan, joka on työssään edistänyt esimerkillisesti yrittäjyyskasvatusta. Kaikki Suomen Vuoden YES Agentit julkistetaan 12. joulukuuta Helsingissä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: