Soidinmeno onnistuu musiikin säestyksellä

Teatteri Provinssin pikkujoulurevyyn aiheina ovat tänä vuonna muun muassa sote, Tunnin juna ja maailman onnellisin kansa. (Kuva: Jarmo Elomaa)

Soidinmenot – pikkujoulurevyy
Käsikirjoitus ja ohjaus Arto Nieminen
Lavalla Piia Koriseva, Arto Lepistö, Mikko Saari, Sarita Silvennoinen, Tommi Soidinmäki, Joonas Suominen, Venla Viisanen
Musiikissa Vastakaiku-orkesteri

Pekka Mäenpää

Teatteri Provinssin järjestyksessään 19. pikkujoulurevyy on taattua tavaraa.
Kaksituntinen kulkee Rikala-näyttämöllä sujuvasti musiikin rytmittäessä käsikirjoittaja Arto Niemisen kynästä rakennettuja vuorosanailuja.
Jos revyyssä ikinä mitään juonta on tarkoituskaan olla, niin Soidinmenot kertoo maailman onnellisimmasta kansasta ja sen onnesta. Salossa lienee kymmeniä ellei satoja katsojia, jotka ovat nähneet 2000-luvulla tätä onnea vuosittain Provinssin revyyloittelun parissa.
Musiikki on ollut aina ja joka kerta revyyn tärkein elementti. Tutut kappaleet ja osaavat esiintyjät tekevät tälläkin kerralla Soidinmenoista onnistuneen viihdepläjäyksen.
Oli mukava huomata kuinka sujuvasti entinen tenavatähti ja vuoden 2004 tangokomistus Tommi Soidinmäki sujahtaa provinssilaiseen revyymoodiin. Joulukuussa kirkkokonserttikiertueelle Sanin kanssa starttaavalla Soidinmäellä on karismaa ja osaamista moneen; Rikala-näyttämöllä saadaan nauttia revyyn ajan myös hänen Vastakaiku-orkesterinsa poljennosta. Erityisesti kosketinsoittaja Lasse Asu toi saksofonilla ja parilla muullakin puhaltimella mukavan lisän moneen kappaleeseen. Ja niitähän riitti ainakin keski-ikäisille sopivasti, sillä jos esityksestä kaksi vierasta melodiaa löytyi, niin kolmatta ei tuskin.
Tuttuja kappaleita kuultiin niin Mikko Alatalolta, Sleepy Sleeperseiltä, Reetulta, Kari Tapiolta kuin Irwiniltä ja Reijo Taipaleelta. Mukava oli myös yhteislaulua.
Ensi-illan yleisö pääsi nautiskelemaan ylimääräisestä ohjelmanumerosta Joonas Suomisen ja Arto Lepiston kamppaillessa itsejensä kanssa illan hauskimmassa kohtauksessa. Entistä ja nykyistä suurvaltaa johtavien kahden blondihahmon keskinäinen uhoaminen sekoitti esittäjien pelikirjan hyvän kerran eikä venäläisiltä nimensä saaneen kravattikaulan sen paremmin kuin akuankan kaiman paketti pysynyt hetkeen lainkaan kasassa. Kaksikon taistelun päättymistä seurattiin katsomossa henkeä haukkoen lähes kyyneleet silmissä.
Tällä kertaa pikkujoulurevyyn sketsiosasto pysyy tiukasti kotkaupunkimme ulkopuolisissa aiheissa; poikkeuksen tekee Salossa syntynyt mukava turkulainen.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: