Salon Teatterin farssikomedia Vuokravaimo ensi-iltaan lauantaina

Salon Teatterin Vuokravaimossa lavalla sanailevat Emmy Welin, Otso Lapila, Mikko Polojärvi, Kimmo Lehto sekä kuvasta puuttuva Hannele Saari.

Salon Teatteri vastaa yleisön pitkäaikaisiin toiveisiin ja tuo juhlavuotensa päätteeksi lavalle monen vuoden tauon jälkeen farssin.

Vuokravaimo on kotimainen farssikomedia, joka tarjoaa väärinkäsitysten aiheuttamaa tilannekomiikkaa, nopeita käänteitä ja vauhdikasta roolinvaihtoa. Näytelmän ohjaa näyttelijänä tunnettu Karolina Blom, joka tekee samalla esikoisohjauksensa Salon Teatteriin 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Blomin ohjauksessa yleisön nauruhermoja herkistävät näyttelijät Otso Lapila, Kimmo Lehto, Mikko Polojärvi, Hannele Saari ja Emmy Welin.

– Toivotaan että esityksemme tuottaa yleisössä iloa, naurua ja elämän kepeyttä. Rakastan komediaa, mutta se ei ole tyylilajina helpoin, Blom sanoo.

Olli Tolan kirjoittamassa näytelmässä suomalainen pieni pelifirma on saamassa amerikkalaisen rahoittajan. Konkurssiuhka vaihtuu voittajan visioihin, mutta ehtona on, että pelifirman omistajalla pitää olla vanhanaikaiset perhearvot. Eronneelle hulivilipoikamiehelle on löydettävä hetkessä uskottava vaimo. Löytyykö vuokravaimo netistä vai täytyykö turvautua ex-rouvan apuun? Kiire on kova ja pelissä koko firman tulevaisuus. Mikään ei mene suunnitelmien mukaan ja päähenkilöt joutuvat ahdingosta toiseen kiihtyvällä vauhdilla.

”Ajan ilmiöitä ja sukupuolirooleja pyöritetään hauskalla ja yllättävällä tavalla. Farssi on vahvasti kiinni ajassaan ja pistää nauruhermot koville”, teatteri lupaa kotisivuillaan.

– Tätä harjoiteltaessa välillä on tuntunut siltä, että teen töitä ammattinäyttelijöiden kanssa. Välillä on tuntunut myös, että paimennan lastentarhaa, Blom nauraa.

Yhtä vaimoa esittävä Hannele Saari kuvaa roolihahmoaan ilmeisen osuvasti.

– Yritän peesata miestäni kaikin tavoin, että saataisiin kaupat sijoittajan kanssa solmituksi.

– Roolihahmoni on sellainen harakka, joka pitää kaikesta kiiltävästä, Laine lupaa.

Kimmo Lehto kertoo näytelmän ennakkopressissä harjoitusten sujuneen hyvin. Vuorosanat ja ohjaajan harjoituksissa käyttämät muutamat uudet voimasanat ovat jo näyttelijöiden takaraivossa.

– Kun liikkuu harjoituksissa farssin tahtiin ei tarvitse mennä enää illalla spinningiin, Lehto kertoo esitellessään alushousujensa pupukuvioita.

Mikko Polojärvi saa, toisin kuin osa muista näyttelijöistä, keskittyä punaniskan rooliinsa koko esityksen ajan. Otso Lapila on saanut siinä mielessä samanlaisen roolin; muutoin kuulemma ei.

– Vuokravaimossa ajaudutaan sellaiseen valheiden ja petosten verkkoon, että se johtaa lopulta mielenkiintoiseen lopputulokseen, Lapila avaa kryptisesti esityksen juonta.

Vuokravaimo Emmy Welin kertoo löytävänsä itsestään ja roolihahmostaan samoja piirteitä.

– Kun tulee ongelma, me keksimme siihen ratkaisun, laatikollisen kenkiä ja vaatteita esityksen aikana vaihtava Welin kertoo.

Ohjaaja Karolina Blom yrittää lehdistötilaisuuden päätteeksi vetää joukkoineen yhteen juuri kertomansa ja sen mitä yleisölle aiotaan tarjota.

– Tämä teksti on kombinaatio, ihan järjetöntä sekoilua. Näytelmän naisten ja miesten roolihahmot ovat herättäneet meissä filosofisia keskusteluja. Poskenläpsyttelyä ja pieruhuumoria.

– Meidän tekemässä näytelmässä on silti viesti: kaikki voivat olla kaikkia.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: