Taidetyöpaja esittelee kulttuurihyvinvointia

Rieger Kingma, Andrea Vannuchi ja Armi Julkunen toivottavat kaikki tervetulleeksi taidetyöpajaan.

Salon taiteilijaseura, Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut sekä Ihme ja Kumma järjestävät tänään keskiviikkona kaikille avoimen taidetyöpajan.

Ihme ja Kumman kahvilassa järjestettävän työpajan lisäksi esillä on salolaisten ammattitaitelijoiden Andrea Vannuchin ja Rieger Kingman Taide tulee luo-näyttely. 

Salon taiteilijaseura on työskennellyt vuosien ajan erilaisissa hoivakodeissa, kouluissa, päiväkodeissa ja kehitysvammaisten ryhmissä.

– Tajusimme, että meillä on paljon materiaalia, joista olisi mukava tehdä näyttely, ja samalla katsaus menneeseen, mitä olemme saaneet aikaan. Kulttuurikumppanit toivat idean esille, jospa kokeilisimme samalla matalan kynnykseen työpajan järjestämistä. Järjestämme siis kaksi työpajaa, yhden Ihme ja Kummassa, joka on avoin kaikille kulttuurihyvinvoinnista kiinnostuneille, sekä toinen yksityinen työpaja kaupungintalolla, jossa seura ja kulttuuriväki kohtaavat, kertoo Andrea Vannuchi.

– Taidetyöt on tehty yhteisöjen sisällä, ja näin niitä työn tuloksia ei koskaan nähdä julkisesti. Tämän taidenäyttelyn myötä jokainen pääsee näkemään sitä työtä, vaikutusta ja toimintaa mitä yhteisöissä tapahtuu ja miksi kulttuuria kannattaa rahoittaa, Suvi Aarnio Salon kaupungin kulttuurituottaja kertoo.

– Voit nähdä yhtäläisyyksiä kulttuuri- ja seuraväen jokapäiväisessä elämässä. Se mikä yhdistää molempia on se, että molemmat voivat hyvin ja nauttivat tekemisistään. Tulet oppimaan, että kun aktivoit aivoja, se vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin ja parempaan uneen, kertoo Riemer Kingma.

Näyttelyssä olevat taideteokset ovat kymmenen vuoden ajanjaksolta. Työpaja on siis oiva tilaisuus juuri heille, jotka rahoittavat kulttuuria, nähdä mitä sillä rahalla saadaan aikaan. Työpajassa päästään kokeilemaan muun muassa piirtämistä, maalausta ja kuvanveistoa.

– Tule avoimin mielin, ei tarvitse tuntea huonoa mieltä, jos ei hallitse jotain työkalua. Me aikuiset joskus hukkaamme sen sisäisen lapsen, mutta työpajassa saat kokea sen saman lapsenmielisen innon, rohkaisee Salon kaupungin toinen kulttuurituottaja Sini Lundgrén

Ihme & Kumman Armi Julkunen kiittää, että taidenäyttely ja taidetyöpaja järjestetään juuri heidän tiloissa. Työpajalla jatkojalostetaan jo valmiita taideteoksia.

– Olemme saaneet tänne paljon erilaisia maalauksia lahjoituksina, ja mukana on ollut paljon sellaisia maalauksia, joista kukaan ei ole ollut oikein kiinnostunut, näin saamme kierrätettyä nämä teokset, kertoo Julkunen.

Taidetyöpaja ja näyttely Ihme & Kummassa keskiviikkona 10.11. klo 16:30 – 18:30

Ihme & Kummasta näyttely siirtyy Salon kaupungintalolle, jossa se on nähtävillä marraskuun loppuun asti.

Sari Tuomi

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: