Salon Vihreät pitäisivät lähikirjastot avoinna vuorotellen

Salon seudun vihreät esittävät, että kaupungin lähikirjastoja ei suljeta, vaan niiden toimintaa jatketaan joustavasti. Vihreät muistuttavat, että reuna-alueiden kaupunkilaisilla on yhtäläinen oikeus kirjastopalveluihin kuin kaupungin keskustan asukkaillakin.

Puheenjohtaja Anu Taivaisen mukaan lähikirjastojen toimintaedellytykset voidaan turvata tehostamalla ja järkeistämällä toimintaa.
– Kirjastojen aukiolopäivät voidaan porrastaa siten, että kaikki lähikirjastot, mukaan lukien Halikon kirjasto, ovat auki muutamina päivinä viikossa. Samalla säästetään henkilöstökuluissa.
Lainausautomaattia voidaan kokeilla pääkirjastossa ja siten vapauttaa sieltäkin henkilökuntaa lähikirjastojen aukipitämiseen.
Vihreät muistuttavat, että lähikirjasto on erityisen tärkeä paikka koululaisille. Kirjastojen päivittäiset aukioloajat pitääkin nivoa sujuvasti yhteen esimerkiksi alueen nuorisotilojen kanssa.
– Jos Kiikalan kirjasto lakkautettaisiin kirjastotyöryhmän esityksen mukaan, miten alueen koululaiset pääsisivät 13 kilometrin päässä sijaitsevaan Suomusjärven kirjastoon, Vihreät kysyvät.
Kirjastojen tietokoneet ovat tarpeen niille kaupunkilaisille, joilla ei ole omaa tietokonetta kotona, Salon seudun vihreät muistuttavat. Vihreät haluavat myös, että valmistelussa kuullaan käyttäjiä ja luottamushenkilöitä. Nyt esillä olevat säästöpäätökset on valmisteltu vain virkamiesten kesken.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: