Salon Voimailijoilla kilpailut Ollikkalassa

Salon Voimailijat ry on aktiivisen porukan pyörittämä urheiluseura, jonka jäseniin kuuluu kaiken ikäisiä punttisalikävijöitä. Joukossa on mitalisteja ja mestareita, mutta kannustaminen ja hyvä yhteishenki on silti heille tärkeintä – lajin itsensä lisäksi.
Salon Voimailijat ry on aktiivisen porukan pyörittämä urheiluseura, jonka jäseniin kuuluu kaiken ikäisiä punttisalikävijöitä. Joukossa on mitalisteja ja mestareita, mutta kannustaminen ja hyvä yhteishenki on silti heille tärkeintä – lajin itsensä lisäksi.

Salolaisen voimannostoon keskittyvän urheiluseuran huhtikuu alkaa jännittävissä merkeissä.

Salon Voimailijat ry järjestää tulevana lauantaina salikisat eli kansalliset voimannostokilpailut, joiden paikkana on kotikaupungin oma Ollikkalan kuntosali ja tähtenä seuran nuori lupaus Remu Rokka.

Vuodesta 1994 toiminut Salon Voimailijat ry on pieni mutta aktiivinen, liki 40 jäsenen rautainen tiimi voimannoston harrastajia. Alkujaan seura syntyi, kun Salon Vilppaan ja Salon Viestin voimailijat yhdistivät – no, voimansa, ja tämän jälkeen jäsenistöön on kuulunut kaiken ikäisiä harrastajia teini-ikäisistä senioreihin, niin miehiä kuin naisia.

Seuran perniöläinen vahvistus ja myös sen nuorimpiin jäseniin kuuluva Remu Rokka (24) on nostanut painoja vasta noin neljän vuoden ajan, mutta niin käytyjä kisoja kuin meriittejäkin on miehelle jo kertynyt takataskuun.
-Olen osallistunut kansallisella tasolla useampaan kilpailuun, kaksi Suomen-mestaruutta löytyy voimannostosta ja penkkipunnerruksesta, ja pohjoismaiden mestaruuskisoissa olen voittanut pronssia syksyllä 2022. Myös EM-kisoihin olen osallistunut kerran. Vielä ei ihan kymmentä kilpailua ole takana, mutta tänä vuonna on näiden salikisojen lisäksi tavoitteenani osallistua syksyllä jälleen SM-kisoihin, Rokka kertoo.

Hän sanoo lähteneensä mukaan Salon Voimailijoihin isänsä kehotuksesta. Varsinaista ”urheilijataustaa” Rokalla ei entuudestaan ole.
-Joskus alakouluikäisenä tuli hiihdettyä. Mutta se on oikeastaan sitten siinä. Perheellämme on kuitenkin laituriyritys, jonka pyörittämisessä olen ollut mukana apulaisena 11-vuotiaasta asti. Se on ollut työnä fyysistä, joten lähtötasoni voimanostoon on ollut hyvä. Armeijan päätyttyä liityin Salon Voimailijoihin jäseneksi.

Rokan isällä on yleisurheilutaustaa. Hän olisi halunnut valmentaa poikaansa itse, mutta koska omakohtaista kokemusta voimanostosta ei ollut, hän tiesi kääntyä Salon Voimailijoiden puoleen.
-Seuran toiminnassa alusta saakka mukana ollut Jarmo Virtanen valmentaa minua. Treenaan hänen suunnittelemansa ohjelman mukaan kahdesti viikossa, Rokka sanoo.

Virtanen kommentoi asiaan lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta suomalaiseen tapaan myös varsin vaatimattomasti. Siitäkin huolimatta, että hän on itse nostanut puntteja reippaat 50 vuotta – pikkupojasta saakka.
-Voimaharjoittelu perustuu siihen, että ei tule vammoja. Painojen kanssa ei hätiköidä, työtä tehdään tasaisesti ja määrätietoisesti. Ja lepoa pitää olla riittävästi välissä. Siksi Remun kanssa harjoitellaan täällä Ollikkalan salilla kaksi kertaa viikossa, maanantaisin ja torstaisin, Jarmo Virtanen kiteyttää.

Itsensä haastaminen on Rokan mukaan lajissa sen hienous. Sen ympärillä elää ajatus siitä, kuinka pitkälle pystyy lopulta puskemaan ja missä voisi piillä oma ennätys. Parasta voimanostossa on hänestä kuitenkin Salon Voimailijoiden seuraan kuuluvien porukka ja yhdessä jaettu ilo lajiin iästä ja taustasta riippumatta.
-Näissä viikonlopun tulevissa salikisoissa yritän rikkoa kyykkäämällä Suomen ennätyksen yleisösarjassa. Tällä hetkellä se on 295,5 kiloa – puolella kilolla tarvitsisi tästä päästä yli. Samalla teen oman tulosrajani loppuvuodelle, mihin myös moni muu salikisaan ilmoittautunut pyrkii.

Ollikkalan kuntosalilla pidettäviä kisoja, viralliselta nimeltään kansallisia voimannostokilpailuja, on järjestetty seuran luotsaamana jo useamman kerran. Remu Rokka on itse ollut niissä mukana nyt kolmasti.
-Yleisö on ollut todella tsemppaava joka kerta. Siitä tulee hyvä mieli. Kilpailijoita mahtuu mukaan kymmenen, ja kuka vain kisaedellytykset täyttävä eli muun muassa doping-sopimuksiin sitoutunut ja liittoon kuuluva voi ilmoittautua. Eli vaikka Oulusta voisi voimanostaja tulla lauantaina meille kisaamaan, Rokka kertoo yhdessä seuran pitkäaikaisiin jäseniin kuuluvan Juha-Pekka Seppälän kanssa.

Yleisölle on salikisoihin vapaa pääsy, ja tarjolla on myös kahvia ja pullaa. Ja kisoissa sijoittuvat palkitaan tietysti mitalein.
-Meillä on tiivis, kiva yhteisö. Samat ihmiset käyvät täällä Ollikkalan salilla aina uudestaan, useimmat joka viikko. Pidin tuossa aiemmin 25 vuotta taukoa koko voimannostosta, ja kun tulin takaisin, tuntui ihan siltä kuin ei olisi salilta ollut päivääkään poissa. Vaikka seurassa on kilpailuissa menestyneitä mitalisteja ja jopa maailmanmestareita, mukaan jengiin pääsee todella helposti, Seppälä naurahtaa, ja niin Virtanen, Rokka kuin moni muukin paikalla ollut jäsen vahvistavat tämän todeksi.
-Sama meno jatkuu. Rento, hyvä meno, he sanovat.

Salon Voimailijoiden kansallinen voimanostokilpailu lauantaina klo 10–17 Ollikkalan kuntosalilla. Kilpailuun on vapaa pääsy.

Melissa Koponen

Seuran nuori lupaus Remu Rokka valmistautui kyykkäämään torstaisilla treeneillään – rautaa nousi kuvan ottohetkellä kepeät 235 kiloa.
Seuran nuori lupaus Remu Rokka valmistautui kyykkäämään torstaisilla treeneillään – rautaa nousi kuvan ottohetkellä kepeät 235 kiloa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: