Vilpas ja Karhubasket tuovat Salohalliin pudotuspelitunnelmaa

Vilppaan ja Karhubasketin puolivälieräsarja alkaa Salohallissa perjantaina. Viimeksi maaliskuussa Vilpas nappasi kaksikon kohtaamisessa kotivoiton, kolme edellistä voitti Kauhajoki.

Joko Salon Vilpas tai Kauhajoen Karhubasket pelaa tänä keväänä Korisliigan mitaleista.

Kaksikko kohtaa toisensa perjantaina Salohallissa alkavassa puolivälieräsarjassa, mikä tarkoittaa sitä, että toisen kestomenestyjän kausi päättyy vajaan parin viikon sisällä.

Vilpas ja Karhu pelasivat vastakkain finaaleissa keväällä 2021 ja 2022 ja sarjat muistetaan niin Salossa kuin Kauhajoella. Vilpas voitti mestaruuden kolme vuotta sitten; Karhu juhli kultamitaleja edelliskeväänä ja sitä ennen 2018 ja 2019. Kaikkiaan kauhajokiset ovat olleet mitaleilla jo viisi kautta peräkkäin.

Viime vuonna mestaruuden voitti ansaitusti Helsingin Seagulls.

Vilppaan ja Karhubasketin avauspeli täyttää Salohallin ääriään myöden, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa. Kauhajoelta tullaan paikan päälle useammalla bussilla; ääntä ja tunnelmaa riittää.

Vilpas menee sarjasta jatkoon, jos joukkueen hyökkäyspeli saadaan riittävän rennoksi ja monipuoliseksi. Joukkueen kymmeniköstä jokainen on iskenyt tällä kaudella ottelutilastoon kaksinumeroiset lukemat ja voittavia koreja voi odottaa lähes keneltä tahansa.

Vilpas voitti Karhubasketin keväällä kertaalleen, mutta kauden kolme aiempaa peliä menivät pohjalaisille.

Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Perjantain jälkeen ensi viikon maanantaina jatketaan IKH Areenassa ja takaisin Salohalliin palataan torstaina 11. huhtikuuta.

Mikäli kummallakaan ei ole koossa kolmea voittoa, ottelusarja jatkuu lauantaina 13. huhtikuuta Kauhajoella ja tarvittaessa pelataan viides ottelu Salohallissa maanantaina 15. huhtikuuta.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: