Salossa pääsee lumelle ja jäälle hiihtolomalla

Salonjokilaakso kävi vastikään testaamassa Teijo Ski Resortin rinteet ja useammat ladut ja kaikki on valmista talviseen liikuntaan ja ulkoiluun.

Helmikuu ja koululaisten hiihtolomaviikko osuvat tänä vuonna Salossa keskelle talvea muutoinkin kuin kalenterissa.

Salonjokilaakso kävi vastikään testaamassa Teijo Ski Resortin rinteet ja useammat ladut ja kaikki on valmista talviseen liikuntaan ja ulkoiluun.

Jäät ovat eri puolilla Salossa luisteltavassa kunnossa paitsi toki avannoissa.

Hiihtolomaviikko alkaa vauhdikkaalla Avantorallilla Salon torilla lauantaina. Teijo Ski Resortin laskettelukeskuksessa järjestetään lauantaina leikkimielinen Perhe-Slalom laskettelukisa ja sunnuntaina Tigru-tiikerin pulkka- ja liukurikisa.

Toimitusjohtaja Tapani Kakko kertoo, että ohjelmaa on koko hiihtolomaviikoksi. Rinteet ovat avoinna arkisin iltaseitsemään ja perjantaina aina iltayhdeksään.
-Maanantaina ja keskiviikkona tehdään kahden tunnin lumikenkäretki Teijon kansallispuistossa. Hinta sisältää lumikengät ja retkiohjauksen. Joka päivä on jotain mukavaa oheisohjelmaa, Kakko kertoo.

Perinteiseen tapaan koulujen talvilomalomaviikoksi on tarjolla monenlaista ohjattua toimintaa kaupungin vapaa-aikapalvelujen toimesta.

Uimahallin perinteinen vesidisco aloittaa maanantaina vauhdikkaan talvilomaviikon. Uimahallissa on tarjolla lisäksi vesipeuhuja neljänä päivänä ja lauantaina uimahallissa vesipeuhulaisia viihdyttää lasten ja nuorten toivemusiikki.

Jäähallilla on yleisöluisteluvuoroja joka päivä ja mailavuoroja neljänä eri päivänä. Jäähallin tähtihetkenä loistaa keskiviikkona jäädisco klo 18 alkaen.

Tiistaina Vuohensaaressa järjestetään koko perheen Talven taikaa -tapahtuma.

Vapaa-aikapalvelut kertoo tiedotteessa, että luvassa on monenlaista aktiviteettia, muun muassa Salon Urheilukalastajien pilkkipiste, Maisa-Liisan mysteerirata, lumihippaa, harjapalloa, lumitaiteilua, lumikenkäilyä, pulkkailua ja kisailuja.
-Tapahtumassa on mahdollista kokeilla lumiskuutteja ja pakkassäässä villasukkakävelyä. Alustavasti paikalla on myös mäkihypyn lajiesittelyä. Infopiste löytyy Vuohensaaren grillikatoksen vierestä.

Taianomaisen talvipäivän kruunaa hyvä ruoka, paikalla on nuorisopalveluiden Metka-kahvilan puffetti ja nuotiopaikalla on mahdollisuus grillailla omia makkaroita ja muita eväsherkkuja.

Myös nuorisotilat kylillä ja keskustassa ovat avoinna hiihtolomaviikolla. Ajankohtaiset aukioloajat sekä muutokset löytyvät osoitteesta nuortensalo.fi ja nuorisotilojen omilla somekanavilla.

Nuorten keskus Steississä on luvassa muun muassa steissisuunnistusta, Pelihullun Pakohuone, RC-autokisa, Mario Kart -kisa, rallipeliturnaus sekä tietysti perinteiset biljardi- ja pingisturnaukset.

Pääkirjaston Laurinsalissa järjestetään maanantaina koko perheen miniatyyripaja Käpykolon väkeä, jonka vetävät kirjailija Leena Parkkinen sekä kuvataiteilija Zagros Manuchar. Non-stop -tyyppinen paja on maksuton ja sinne voi piipahtaa paja-aikana vaikka koko perheen voimin tutustumaan.

Veturitallissa järjestetään tiistaina ja keskiviikkona askartelutyöpaja, jossa valmistetaan rakennuksia kierrätyskartonkipakkauksista ja koristellaan erilaisin askartelumateriaalein.

Salonjokilaakso käy kurkkaamassa viikonlopun ja alkuviikon tapahtumissa ja kertoo niistä sekä loppuviikon aktiviteeteista verkossa ja ensi viikon numerossa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: