Satu Parttimaa luotsaa Salon Demarit vaalivuoteen

Salon Sosialidemokraattinen kunnallisjärjestö on kokouksessaan 26.10. valinnut puheenjohtajakseen Satu Parttimaan. Parttimaa on Salon kaupungin varavaltuutettu ja kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen. Hän omaa pitkän järjestökokemuksen JHL:n toiminnan kautta. Hallituksen kausi on yksivuotinen. Parttimaa hyppää vuoden vaihteessa kovaa kyytiä liikkuvaan junaan.
– Huhtikuussa käytävät kuntavaalit ovat vuoden ensimmäisenä haasteena edessä. SDP on asettanut tavoitteekseen suurimman kuntapuolueen aseman vaalien jälkeen. Ratkaisevaa on hyvä ja monipuolinen ehdokasasettelu, toteaa Parttimaa.
Salon kaupungissa on käsillä vuoden 2017 talousarvion valmistelu, joista keskusteluttavat erityisesti osaamiskeskuksen tilanne sekä ravitsemus- ja puhtaanapitopalveluiden tulevaisuus. Työssään Salon kaupungin palveluksessa dieettikokkina Parttimaa tuntee rapu-sektorin arjen ja haasteet.
– On ikävää, että esityksessä lähdetään suoraan ulkoistamisesta. Toimintatapoja on nyt tarkasteltu ja olisi suotavaa, että jatkovalmistelussa olisi vielä mukana myös oma tuotanto. Selvitystyön raportti vaikuttaa tarkoitushakuiselta, eikä siinä ole aidosti edes haluttu ottaa oman toiminnan kehittämistä vaihtoehdoksi. Toivon, että valtuusto ei ota rapu-palveluiden kehittämiseen näin tiukkaa linjaa tässä vaiheessa, sanoo Parttimaa.
Salon SDP on iso järjestö, jonka kehittämiseen on löydyttävä ideoita ja tahtoa.
– Isot laivat kääntyvät hitaasta, mutta viimeisen parin vuoden aikana toimintaa on saatu uudistettua ja byrokratiaa vähennettyä. Tässä on kuitenkin vielä tehtävää. Uusien jäsenten ja toimijoiden saamiseksi mukaan on onnistuttava luomaan houkuttelevaa toimintaa ja mahdollistettava helppo kanava vaikuttamiseen. Paitsi vahvaa omaa linjaa, kaivataan myös puoluerajat ylittävää yhteistyötä.
– Puolueet ovat edelleen suora vaikuttamisen kanava, joten toivoisin yhä useamman löytävän mukaan. Linja ja mielipiteet syntyvät keskusteluiden pohjalta ja kaikkien toiminnassa mukana olevien ääntä pitää kuulla, summaa Parttimaa.
Istuvan hallituksen kautta on jäljellä pari kuukautta ja Parttimaa pääsee asettumaan tehtäväänsä seuraamalla työskentelyä loppusyksyn Leena Ahonen-Ojalan vierellä.
– Kauden vaihtuessa tartun innolla puheenjohtajan nuijaan ja toivon järjestöön tulevaisuuteen katsovaa työskentelyä. Saan johtaakseni hyvässä vireessä olevan järjestön, päättää Parttimaa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: