Seurakunta järjestää Reppuretkiä luontopoluilla

Miikael Rajala (3), äiti Anitra Alhoniemi, Joonatan Rajala (9) ja isä Jarkko Rajala olivat lähteneet Tupurista Teijolle retkeilemään.

Martina Vara

Salon seurakunnan varhaiskasvatus järjestää kerran kuussa ohjattuja retkiä lähiluontoon. Ohjatut retket tehdään joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina.

Ensimmäinen retki tehtiin viime lauantaina vaihtelevan syyssään vallitessa Teijossa sijaitsevaan Kalasunttiin. Retken vetäjät lastenohjaaja Anne-Maarit Pesola ja Miira Lehti retkeilevät luonnossa paljon myös vapaa-ajallaan.
–Lähdimme seurakunnassa pohtimaan mitä aktiviteettejä voisimme tehdä ulkotiloissa ja päädyimme ajatukseen retkeilystä. Tutkimme sopivia lähiseudulta löytyviä eri retkikohteita, Pesola ja Lehti kertovat.

Salon seutu tarjoaa monipuolisia hienoja retkeilykohteita. Retkille voi lähteä mukaan kaikenikäiset eikä aikaisempaa kokemusta retkeilystä tarvita. Luonnossa kulkeminen yhdessä on mukavaa ja sosiaalista liikuntaa raittiissa ilmassa. Jokainen saa tarkkailla luontoa myös omaan tahtiin.
–Retkille lähdettäessä on hyvä varautua sään mahdollisiin nopeisiin muutoksiin ja eväät kannattaa ottaa mukaan, Miira Lehti vinkkaa.

Syyskuussa retkelle Teijon Kalasunttiin lähdettiin Sauruntien varrella sijaitsevalta parkkipaikalta. Kapea metsäpolku johdatteli retkeilijät köysilossille, jonka avulla pääsee Kalasuntin saarelle. Retkelle lähteneiden käsivarsien voimat mitattiin, kun yhteisvoimin vedettiin lautta saaren rantaan.

Kalasuntti on Sahajärven keskellä sijaitseva pieni saari, jossa on laavu. Laavu oli retken määränpää. Nuotion äärellä tyytyväinen joukko retkelle lähteneitä söi eväitään. Yllättävät sadekuurotkaan eivät haitanneet sillä laavun suojaan pääsi mukavasti istumaan.

Pesolan esittämän tarinan ja muutaman yhteislaulun jälkeen oli vielä kiva rupatella hetki muidenkin paikalle tulleiden retkeilijöiden kanssa. Paluumatkalla käsivarretkin saivat lähes levätä, kun innokkaat retkeilijät vastarannalla vetivät lossin vauhdilla luokseen.

Seurakunnan järjestämä retki oli mukava lämminhenkinen tapahtuma yhdessä ulkoillen kauniissa luonnossa ja hyvässä seurassa ja opastuksessa. Seuraavat retket järjestetään 3.10 Ulkoluodolle, 7.11. Hyyppäränharjulle ja 5.12. Naarilan laavulle.

Retkille ei ole osallistumismaksua eikä ennakkoilmoittautumista. Retkikohteisiin saavutaan omalla kyydillä. Lisätietoja retkistä voi kysellä seurakunnasta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: