Seurakunta lämmittää saunoja useampana iltana viikossa

Karoliina Vierjoki-Väätäinen on uinut ja saunonut Juvankoskella pikkutytöstä asti. Mukana uimassa on myös hänen miehensä Matti.

Pekka Mäenpää

Salon seurakunnan leirikeskukset ovat vilkkaassa käytössä kesäisin.
Rippileirit ja eri työalojen päiväretket täyttävät leirikeskuksia ja saunat lämpiävät eri puolilla Saloa lähes päivittäin.
Kaikille seurakuntalaisille on järjestetty mahdollisuus uimiseen ja saunomiseen kesän aikana useammassa leirikeskuksessa.

Halikon Kesä-Angelasssa sauna lämpiää keskiviikkoiltaisin syyskuun lopulle saakka. Keskiviikkoisin pääsee uimaan ja saunaan myös Perniön Reilassa, kun Naarilassa keskiviikkoiset saunaillat alkavat elokuussa rippileirien päätyttyä.
Tiistaisin nautitaan kesäilloista Kiikalan Lammenjärvellä ja perjantaisin saunotaan Perttelissä Juvankoskella.
Karoliina Vierjoki-Väätäinen istahti viime perjantaina saunan lauteille miehensä Matin kanssa. Sauna odotti Perttelissä järjestettyjen kuntorastien jälkeen kuten monesti aiemminkin.
-Viikon päätteeksi on ihana keskittyä hetkeksi kartan lukemiseen ja luonnossa liikkumiseen. Seurakunnan saunailloissa on illan mittaan tarjolla kahvia, mehua ja pientä purtavaa kohtuullista korvausta vastaan. Myös grillaaminen on mahdollista.

Karoliina Vierjoki-Väätäinen kertoo nauttineensa Juvankosken leirikeskuksen löylyistä ensimmäisen kerran jo ihan pienenä.
-Vanhempani muistelivat, että olen ollut Juvankosken kesäsaunalla ensimmäisen kerran alle yksivuotiaana. Tuolloin saunaa järjesti Perttelin srk:n diakoni Marjatta Jussila ja sauna oli nimeltään diakoniasauna. Myös loppukesästä järjestettävä perheiden saunailta on kuulunut aina kesäohjelmaamme.

Karoliina on tutustuttanut myös puolisonsa perjantaisaunaperinteeseen.
-Tällaiseen luonnonkauniiseen paikkaan on vaikea olla ihastumatta. Saunassa on aitokiukaan hyvät löylyt ja rauhallinen tunnelma. Laiturilla ja saunan terassilla on upeaa ihmetellä maisemaa ja nytkin bongattiin harmaahaikara. Vaikka osallistujat ovat kaikki eri-ikäisiä, tunnelma on mukava ja lämmin.

Karoliinan ja Matin poika Leevi on päässyt saunailtoihin mukaan jo ihan vauvana. Viime perjantaina Karoliinan äiti piti pikkumiehelle seuraa ylätalossa vanhempien uidessa.
-Juvankoskeen liittyy monille paljon muistoja. Olen ollut täällä tyttöleireillä, partioleireillä, rippileirillä sekä osallistujana että isosena. Yöpynyt teltassa kuunnellen kosken pauhua ja sisällä miettien paikan historiaa, Karoliina kertoo.

Hän iloitsee siitä, kuinka Juvankoskea on kehitetty vuosien aikana käyttäjäystävällisemmäksi.
-Talkoolaisten panos paikan ylläpitämiseksi on korvaamattoman tärkeä. Juvankoski on monipuolinen ja ainutlaatuinen, toivottavasti perjantaisaunojen perinne jatkuu sukupolvelta toiselle.

Karoliinan ja hänen perheensä tavoin seurakunnan eri leirikeskuksissa viihtyy kesäiltaisin paljon niin sanottuja vakiokävijöitä. Tilaa riittää uusillekin tulijoille ja kaikkiin saunailtoihin on tervetullut, asuu itse missä päin seurakuntaa tahansa.
Leirikeskusten osoitteet ja saunailtojen ajankohdat löytyvät seurakunnan verkkosivuilta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: