SM-viikko tuo Saloon satoja eri lajien huippu-urheilijoita

Salossa kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävän SM-viikon järjestelyt ovat kovassa vauhdissa.

Suomen kesän monipuolisin urheilutapahtuma tuo Saloon peräti 28 lajin urheilijoita kilpailemaan SM-mitaleista.
SM-viikko on kerännyt tiedotteeseen koosteen, josta löytyy hengästyttävä kirjo tuttuja ja hieman tuntemattomampiakin urheilulajeja.
-Jaossa onkin huima määrä jalometallia. Salossa nähtäviä lajeja ovat agility, biljardi, bridge, digitaalinen rata-ajo, frisbeen pituusheitto, judo, kahvakuulaurheilu, kriketti, lacrosse, leuanveto, lippupallo, maastojousiammunta, maratonmelonta, otevoimailu, padel, parayleisurheilu, petanque, pienoisautoilu, practical-ammunta, speedgolf, beach taekwondo, tankotanssi, ultrajuoksu, vahvin SM, valjakkoajo, moottoroitu varjoliito, motocross ja X-trial.

SM-viikon vastaava tuottaja Päivi Harri ja tapahtuman viestintävastaava Anu Haapalainen vierailivat Salonjokilaakson toimituksessa kertomassa kesän vauhdikkaasta tapahtumasta.
-SM-viikko on osa Suomen Olympiakomitean palvelutarjontaa, jonka toteuttaa tehdyun sopimuksen mukaisesti osuuskunta ”KOKO Tapahtuma”. Julkaisimme päiväkohtaisen lajiohjelman kisapaikkoineen sata päivää ennen kisojen alkamista, Harri ja Haapalainen kertovat.

Kaksikon mukaan suuren lajimäärän sijoittelu neljän päivän ajalle samoin kuin suorituspaikkojen helppo saavutettavuus ja aikataulujen synkronointi Ylen tuotanto- ja lähetysaikataulujen kanssa on onnistunut Salossa erinomaisesti.
-Paikallisten seurojen, lajiliittojen, Salon kaupungin, Ylen ja monen muun sidosryhmän kanssa tehty yhteistyö on jalostumassa niin urheilullisesti kuin elämyksellisesti huipputapahtumaksi.

Härri ja Haapalainen kertovat, että SM-viikko suuntaa heti ensimmäisenä kisapäivänä Salon iltatorille.
-Avauspäivänä torstaina 30. kesäkuuta torilla on kisaohjelmassa leuanvetoa ja kahvakuulaurheilua. Melojat aloittavat oman SM-viikkonsa Salonjoessa ja torilla on myös SM-viikkoon liittyviä myyntipisteitä ja esillä näytöslajeja. Kisojen ensimmäinen ilta päättyy Salon iltatori ry:n järjestämään konserttiin.

Perjantain ohjemassa on kaikkiaan 17 lajia.

Kavilannummella ratkotaan motocrossin, X-trialin ja pienoisautoilun mitalit ja moottoreita nähdään myös taivaalla, kun moottoroitu varjoliito käynnistää omat kilpailunsa Viurilanlahdella.
-Ultrajuoksijat aloittavat oman 100 kilometrin urakkansa, ja kilpailun keskuspaikkana toimivassa Salon Urheilupuistossa aloittavat myös padel ja petankki omat monipäiväiset SM-mittelönsä. Speedgolfin ja frisbeen pituusheiton parhaimmisto nähdään puolestaan golfkentällä. Salohallin täydeltä urheilua tarjoavat muun muassa leuanveto ja kahvakuulaurheilu.

Lauantai 2. heinäkuuta on tuhti sporttipäivä, sillä peräti 18 lajin urheilijat ovat yhtä aikaa tositoimissa.
-Päivän aikana jokainen löytää varmasti mielenkiintoista katsottavaa, kun listalla on lajeja bridgestä parayleisurheiluun ja biljardista lacrosseen. Tänä vuonna mukana on myös nelijalkaisia kisaajia niin agilityssä kuin valjakkoajossakin.

Lauantaina on ohjelmassa myös taekwondoa ja judoa sekä tankotanssia ja otevoimailua.

SM-viikon päätöspäivänä sunnuntaina 3. heinäkuuta ratkeavat muu muassa padelin, lippupallon, maastojousiammunnan ja tankotanssin mestaruudet.
-Parayleisurheilijat jatkavat sunnuntaina kisaurakkaansa Urheilupuistossa ja ratsastuskentällä nähdään valjakkoajon huipennus. Voima on valttia jäähallissa, jossa käydään Vahvin SM -kisan finaalit.

Yleisradio televisioi Salossa järjestetyn SM-viikon osana YLEn ja Olympiakomitean kumppanuussopimusta.
-SM-viikolla on tärkeä merkitys laajan suomalaisen liikunta- ja urheilukulttuurin esittelyssä suurelle yleisölle. SM-viikolla taistellaan Suomen mestaruuksista ja nautitaan laadukkaasta urheiluviihteestä, ja samalla pienemmätkin lajit pääsevät esiin tarjoamaan innostumisen ja inspiraation lähteitä suomalaisille, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen totesi aikanaan sopimustiedotteessa.

Ylen urheiluoikeuksien ja kumppanuuksien päällikkö Riku Saaranluoma totesi samaisessa tiedotteessa tyytyväisyytensä aiempien vuosien SM-viikkojen toteutukseen.
-Yle Urheilulla on vahva rooli SM-viikolla. Yleisö on löytänyt tapahtumissa mukana olleet lajit upeasti myös Ylen kanavista, ja parhaimmillaan ne ovat koukuttaneet vastaanottimien ääreen satoja tuhansia katsojia. Yhteistyömme ansiosta olemme pystyneet tekemään laajaa kotimaista urheilukenttää näkyväksi myös suuremmalle yleisölle.

Salonjokilaakso

Anu Haapalainen ja Päivi Harri vierailivat Salonjokilaakson toimituksessa kertomassa ensi kesän SM-viikon järjestelyistä ja tarjonnasta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: