Salossa useita pääsiäismyyjäisiä

Sintti-ponilla pääsee käyskentelemään Teijon Masuunin pääsiäisen toritapahtumassa lauantaina.

Pääsiäistä vietetään Salon seudulla osin aurinkoisessa kevätsäässä, joka kutsuu ulkoilemaan ja pihatöihin.

Perniön torilla järjestetään perjantaina pääsiäistori ja Teijon Masuunilla lauantaina pääsiäisaiheinen toritapahtuma, josta löytyy myyjiä niin sisäpihalta kuin alakerran lämpimistä sisätiloista.
-Mukaan on ilmoittautunut noin 30 käsityöläistä ja lähituottaja. Lisäksi kaikki omat puodit ovat avoinna, Masuunin tiedotteessa kerrotaan.

Ovikelloja soittavat virpojat ilahduttivat eri puolilla kaupunkia palmusunnuntaina.

Myynnissä on muun muassa monenlaista lähiruokaa, kukkia, leivonnaisia, hunajaa, yrttituotteita, luonnonkosmetiikkaa, keramiikkaa, koruja, villasukkia, linnunpönttöjä, vaatteita ja asusteita lapsille ja aikuisille, puutuotteita, betonikoriste-esineitä, räsymattoja, virkkauksia, ja paljon muuta.
-Lasten iloksi ohjelmassa on talutusratsastusta Sintti-ponilla sekä pääsiäismunien maalausta kahvilan tiloissa.

Teijon Alueen Kyläyhdistys grillaa makkaraa Teijon luontokoulun hyväksi ja Julie’s Kitchenin pisteeltä saa herkullista filippiiniläistä ruokaa. Masuunin kahvilassa tarjolla monenlaisia käsintehtyjä keväisiä herkkuja.

Masuunin taidenäyttelyt ovat avoinna koko tapahtuman ajan.

Lauantaina pääsee pääsiäismyyjäisiin myös kahvila-puoti Muffiinassa Salossa.

Sunnuntaina tapahtuu vuorostaan Suomusjärven Kitulassa, jossa RiihiKorpi järjestää pääsiäishenkiset ulkomarkkinat.

Pääsiäislomalla monenlaista aktiviteettia koululaisille

Salolaiset koululaiset lähtevät kiirastorstaina vapaalle ja saavat viettää pääsiäislomaa koulutyöstä koko ensi viikon ajan.

Salon kaupungin nuoriso-, liikunta- ja kulttuuripalvelut järjestävät yhdessä kansalaisopiston kanssa monipuolista tekemistä loman ajaksi niin sisällä kuin ulkona.

Liikuntapalveluilla on tarjolla maksuttomia yleisöluisteluita kiirastorstaista lähtien joka arkipäivä. Viikonloppuisin pääsee vesipeuhaamaan uimahalliin, minkä lisäksi alakouluikäisille järjestetään Liikkisleiri Urheilupuistossa sekä Temppuleirejä Halikon liikuntahallilla.

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että Liikkisleirillä pääsee kolmen päivän aikana kokemaan monipuolista liikunnan riemua kivassa porukassa ja hyvässä ohjauksessa.
-Ohjelmassa on tuttuja palloilulajeja, juoksuleikkejä ja muuta mukavaa. Liikkis järjestetään yhteistyössä Salon Palloilijoiden kanssa. Temppuleirillä voi oppia vaikkapa bäkkärin, perhosvoltin tai tuplavoltin. Leirillä harjoitellaan voltteja ja muita akrobatiatemppuja volttimontussa, trampoliinilla, lattialla ja air-trackillä.

Leireille on ilmoittauduttava etukäteen.

Nuorisotilat ovat auki niin kylien nuorisotilojen, pop-up Nuokkarin kuin Steissinkin voimin pääsiäisloman aikana. Tarkemmat aukiolot löytyvät osoitteesta nuortensalo.fi.

Nuorisopalvelut järjestää myös kaksi Kangoo Jumps työpajaa ja Roller derby -työpajan Skeittihalli Tunnelissa.
-Roller derbyn rullaluistimilla voit opetella kaikenlaisia temppuja tai rullailla vain rennosti menemään, jos temppuilu ei innosta. Roller derby kehittää koordinaatiokykyä ja aktivoi myös nauruhermoja hauskuudellaan.

Maksuttomaan työpajaan ei tarvitse ennakkoilmoittautumista vaan paikalle saa vain tulla ja rullaluistimiakin löytyy paikan päältä.

Kansalaisopisto järjestää 8-11 -vuotiaille tarkoitetun nelipäiväisen Tadaa –teatterin ja kuvataiteen kevätleirin Kulttuuritila Näkkärissä.
-Leirillä yhdistetään valokuvaa, varjoteatteria, liikeilmaisua ja tarinankerrontaa ja sinne ovat tervetulleita kaikki taideharrastuksesta kiinnostuneet lapset aloittelijasta konkariin. Leirillä tutustutaan valomaalaukseen sekä varjoteatteriin ja tehdään pieniä kohtauksia musiikkia, heijastuksia, valoja ja varjoja yhdistäen.

Leirille ilmoittautuminen on jo käynnissä osoitteessa opistopalvelut.fi/salo.

Kulttuuripalvelut järjestävät koulujen pääsiäislomaviikolla kaksi elokuvanäytöstä yhteistyössä Bio-Salon kanssa. Maksuttomat toiveleffanäytökset järjestetään ensi viikon keskiviikkona, jolloin elokuvana on lapsille suunnattu animaatio Sing 2 sekä torstaina, jolloin elokuvana on nuorisolle suunnattu Spider-Man: No Way Home.

Toiveleffat valikoituivat koululaisille järjestetyn yleisöäänestyksen kautta. Kumpaankin näytökseen mahtuu 200 katsojaa.

Elektroniikkamuseossa järjestetään ensi viikon keskiviikkona lapsille suunnistusta LA-puhelimien ja kuvien avulla. Lisäksi OH1SALO-radioamatööripistesssä Salon radiokerhon jäsenet tutustuttavat radioamatööritoiminnan ja morseaakkosten saloihin.

Museoon on alle 18-vuotiailta vapaa pääsy.

Pääsiäislomalla Taidemuseo Veturitallissa on viimeistä viikkoa avoinna Arnold Newmanin Masterclass –uuden muotokuvan synty -valokuvanäyttely.

Salonjokilaakso

Salon nuorten työpajan Robin Kiivikas, Sini Erola, Marina Mattsson-Ruottinen ja Enni Laukka valmistelivat alkuviikosta pääsiäisherkkuja Steissin Metka-kahvilassa

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: