Söderlångvikissa Omenapäivä

Omenoiden lisäksi Söderlångvikissa on paljon muutakin nähtävää ja maistettavaa.

Kemiönsaarella sijaitsevassa Söderlångvikin kartanossa vietetään perinteisiä Omenapäiviä tulevana lauantaina. Tilan omenatorilla on tarjolla monia lajikkeita kuten Discovery, Asfari, Amorosa ja Lobo.

Söderlångvikin kartanon puutarhuri Karin Arfman kertoo, että tänä vuonna sadonkorjuujuhlalla on erityinen kultareunus.
-Kotimaiset Kasvikset ry:n valitsi Söderlångvikin kartanon vuoden 2022 marja- ja hedelmätuotannon Vuoden laatutuottajaksi.

Omenoiden lisäksi Söderlångvikissa on paljon muutakin nähtävää ja maistettavaa.

Amos Andersonin karyatidein koristellun autotallin jäätelökioskista löytyy uutuutena tilan oma jäätelö. Söderlångvik Glass on viimeisin kartanon omenatuotteista, se lanseerattin kesällä 2022 ja on myös ollut myynnissä Helsingin keskustan Glasspalatsetissa.
-Ideasta tuotantoon siirryttiin hurjaa vauhtia. Päätös syntyi huhtikuussa ja ensimmäiset jäätelöt myytiin juhannuksena. Jäätelö on saanut aivan hurmaantuneen vastaanoton asiakkailta, ”kaikki” rakastavat sitä. Se tuo lisäarvoa Söderlångvikin vierailijoille, ja myös Helsingissä menekki on ollut upea, Söderlångvik Glassin toimitusjohtaja Henrik Johansson kertoo tiedotteessa.

Koko kesän aktiivisessa käytössä ollut Alman työpaja on täynnä pienten vierailijoiden töitä.

Valokuvataiteilija Hans G. Hästbacka esittelee näyttelyn, joka sekin on tulosta kesän vierailijoiden työpajasta.

Päärakennuksessa pääsee osallistumaan museon opastuksiin, ja kellarikerroksen elokuvasalongissa näytetään Sami van Ingenin videoteos ”Polte” (2018, 15:00). Kyseessä on suggestiivinen teos joka perustuu säilyneisiin fragmentteihin Teuvo Tulion muutoin kadonneesta filmistä ”Nuorena nukkunut”, 1937.
-Tämän filmin myötä otamme Amos Andersonin pienen elokuvasalongin käyttöön. Samalla tutkailemme salongin potentiaalista käyttöä tulevia sesonkeja ajatellen, museon intendentti Kaj Martin kertoo.

Rannassa esittäytyvät metsä- ja tekniikka-aiheiset yritykset sekä meripelastus- ja VPK-toimijat.

Monen perheen pienemmän mielestä ei ole Omenapäivää ilman Aarne Alligaattoria, ja tämä ilopilleri onkin jälleen paikalla tunnelmaa nostattamassa. Toinen vakioesiintyjä on paikallinen coveryhtye Kake & Co, joka sai tänä vuonna Kemiönsaaren kunnan Vuoden Kulttuuripalkinnon.
-Yhteistyössä Baltic Jazzin kanssa esittelemme Jonathan Bäckström Quartetin, ja sokerina, tai hunajana, pohjalla päivän museossa päättää pianisti Markus Ollila Chopin-pianokonsertin merkeissä. Jälkimmäisessä yhteistyökumppanina on Musiikkiopisto Arkipelag.

Café Söderlångvik on avoinna ja markkinoilla on tarjolla lähiruokatuotteita.

Mukana on muun muassa Lähipuoti, jolla on taskussa tuore Nordic Artisan Food Awards pronssimitali.

Kimitoöns Gymnasiumin oppilaat myyvät vohveleita.

Koordinaattori Hanna Vuorio-Wilsonin mukaan markkinoiden anti näyttää lupaavalta.
-Vuoden teemana on artesaaniruoka, mutta toki joukkoon mahtuu myös runsaasti muita käsityöläisiä.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: