Sofia Salminiemi aloittaa opinnot Tampereella

Salolainen Sofia Salminiemi on uuden edessä syksyn koittaessa.

Keväällä 2020 ylioppilaaksi kirjoittanut Sofia on viettänyt monen muun tavoin toisenlaisen välivuoden opinnoissaan, sillä poikkeukselliset olot erilaisine rajoituksineen ovat estäneet muun muassa matkustelua ja erilaisia kokoontumisia.
-Aloitan opiskelut Tampereen ammattikorkeakoulussa, jossa opiskelen englanniksi tradenomin tutkinnon. Välivuoden tein töitä Kenkä-Plazassa sekä opiskelin Turun yliopistossa avoimen väylän kautta, Sofia kertoo.

Edessä on myös itsenäistyminen, sillä ensimmäinen oma koti tarkoittaa paljon uusia vastuita ja elämistä kaukana vanhemmista.
-Sain asunnon etsimällä Oikotien kautta ja ottamalla yhteyttä vuokranantajaan. Haikealta tuntuu muuttaa pois äidin helmoista, mutta pieni välimatka tekee varmasti ihan hyvää.

Sofia kertoo odottavansa jo muuttoa ja kaikkea uutta, mitä opiskelu Tampereella tarkoittaa. Se on jo tarkistettu, että oman kodin lähellä on ratikkapysäkki.
-Odotan innolla itsenäistymistä. Odotan saavani uusia ystäviä, hyvät eväät työelämääni varten ja uusia kokemuksia, Sofia miettii.

Opiskelun aloittaminen uudessa kaupungissa on niin iso askel, että keskittyminen on tällä hetkellä juuri siinä.
-Elämältä en tiedä vielä mitä odottaa, kohtalo johdattaa. Aion käydä Salossa todennäköisesti joka toinen viikonloppu moikkaamassa perhettä ja ystäviä.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: