Somerniemen Musiikkiteatterin
maalaiskomedia tuo kesämielen

Paremmat päivät -Somerniemen Musiikkiteatteri
Käsikirjoitus Salla Ojala, Ohjaus: Saija-Reetta Kotirinta, Musiikki: Juha Tapio.

Somerniemellä nähtävä maalaiskomedia on täynnä toinen toistaan osuvampia hahmoja. Kuva: Juha-Matti Kyyrä.

Pekka Mäenpää

Suomi on maalaskomedioiden luvattu maa ja kesäisin niitä pääsee seuramaan aika monessa niemessä ja notkelmassa eri puolilla Suomea.
Usein kesäteatterit tarttuvat televisiosta tuttujen Maalaiskomedia-sarjojen pohjalta tehtyihin näytelmiin, mutta Somerniemellä nähdään kokonaan omin voimin tehty Paremmat päivät, joka soljuu kesäisen rennosti ensimmäisestä otoksesta viimeiseen potpuriin.
Ja koska kyse on maalaiskomediasta, käsikirjoittaja Salla Ojala on luonut näytelmään toinen toistaan osuvampia hahmoja. Ne peräkammarin pojatkin ovat luonnollisesti mukana – melkein jo toisessa sukupolvessa.
Saija-Reetta Kotirinta on ohjannut Ojalan tekstin ja Juha Tapion laulujen varaan rennonhauskan kesäteatteriesityksen, jonka parissa viihtyvät niin kylän ikämiehet kuin nuoremmatkin katsojat.
Musiikista vastaava Annika Kuntsin johtama liveorkesteri auttaa omalla panoksellaan uneliasta maalaiskylää ja sen poikamiehiä tarttumaan kiinni elämän eteen tuomista mahdollisuuksista.
Laukkasen perhe voisi olla olemassa missä tahansa pienviljelijäkylässä missä päin tahansa Suomea.
Sari Fonsell-Paju on perheen ja näytelmän sydän; vahva nainen, joka miettii ehkä perheestään ainoana, miksi kaikki tuntuu pysähtyneen. Hyväsydäminen perheen pää (Jussi Härme) ja vanhempiensa helmoihin jääneet pojat Aarne (Jussi Saari), Unto (Lauri Kakko) ja Arttu (Vilho Välttilä) joutuvat tai pääsevät Aunen johdattamana ottamaan askelia kohti itsenäistymistä.
Ja hyvä siitä tulee, kuten maalaiskomediassa on peräti suotavaa.
Musiikki soi ja laulu raikaa, mutta aina sopivassa välissä näyttämöllä pysähdytään myös toisen ihmisen kohdalle.
Pentti Mannerin Sepetius-pappa ja Lotta Puotsaaren esittämä pikkutyttö Annikka löytävät turvan ja ilon toisistaan aivan kuten Silja Salmisen yksihuoltajaäiti Hilkka, Maria Puotsaaren baarinpitäjä Kerttu ja Matilda Mettovaaran esittämä eläinlääkäri Tiina vauhdikkaasta mutta lauhkeasta Laukkasen veljessarjasta.
Esityksen värikkäimmät hahmot löytyvät television parisuhdeohjelmista, mutta suomimies ei tälläkään kertaa innostu kaikkien vauhdikkaimmista tai fiineimmistä vastakkaisen sukupuolen edustajista.
Rakkaus voittaa taas kerran.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: