Someron Säästöpankki palvellut Salossa jo 30 vuotta

Petra Peltola, Tarja Fröberg, Teija Lähteenmäki ja Tuukka Alanko iloitsevat Someron Säästöpankin Salon konttorin kasvaneesta asiakasmäärästä.

Viime vuosina vahvaa kasvua tekevä Someron Säästöpankki avasi konttorin Saloon 1993.

Pankin ensimmäisiä työntekijöitä Helsingintiellä 30 vuotta sitten avatussa konttorissa oli Teija Lähteenmäki, joka työskentelee edelleen pankin palveluksessa Salossa – nyt Turuntiellä.

– Monen näköistä on tullut nähtyä ja koettua. Matkan varrella on vaihdettu markatkin euroiksi.

Työnkuva on muuttunut paljon.

– Silloin rahan käsittely oli yksi pääasiallisista työnkuvista. Jokainen antoi rahaa ulos ja laski päivän päätteeksi kassansa. Kenelläkään ei ollut aikavarauksia, vaan asiakkaat kävelivät ovesta sisään.

Lähes alusta asti pankissa työskennellyt Tarja Fröberg muistelee Lähteenmäen kanssa, kuinka asiakastapaamisten sisältö oli alussa aika selkeä. Talletuksia ja asuntolainoja, marginaalista päätti pankin johtoryhmä.

Kaksikon mukaan nykyään pankissa tarjotaan asiakkaille monenlaisia palveluja; lainaturvia ja erilaisia säästämisen ja sijoittamisen tuotteita.

Nykyään Lähteenmäki työskentelee yritysasiakkaiden rahoitusasiantuntijana ja Fröberg sijoituspäällikkönä.

– Olen keittänyt nakkeja ja ollut ”talonmies” ja toisaalta sijaistanut pankinjohtajaa. Olen saanut tehdä sijoituksia, yksityis- ja yrityspuolta. Ihan kaikkea, Lähteenmäki kertoo.

Fröbergin mukaan jo 1990-luvulla pankin toimihenkilöillä oli omia vahvuuksia, mutta nykyään erikoistuminen lainoihin, yrityspuoleen tai vaikka sijoituksiin on tätä päivää.

– Meitä myös koulutetaan säännöllisesti, Fröberg ja Lähteenmäki kertovat.

Someron Säästöpankin liiketoimintajohtaja Tuukka Alanko ja Salon konttorista vastaava rahoituspäällikkö Petra Peltola kuuntelevat kokeneen parivaljakon tarinoita kiinnostuneena.

– Pitkät työsuhteet kertovat siitä, että työ on ollut mielenkiintoista ja vaihtelevaa.

Matkan varrella Peltolan tavoin myös Salon konttorin johtajana työskennellyt Alanko sanoo, että Salon konttorin kasvu on ollut vahvaa viimeiset vuodet.

– Salossa on panostettu konttorin ilmeeseen, yrityspuoleen ja erityisesti markkinointiin. Myös muiden pankkien konttoriverkoston väheneminen on avittanut kasvuamme Salossa, Alanko sanoo.

Petra Peltola näkee Someron Säästöpankin vahvuutena Salossa sen, että asiakkaita palvellaan kasvokkain.

– Meidän asiantuntijoillemme on suorat numerot, joihin voi soittaa. Pankissa on sovittaessa aina tutut kasvot vastassa, Peltola sanoo.

Alangon mukaan juuri asiakaspalvelussa Someron Säästöpankki haluaa erottautua kilpailijoista.

– Meillä asiakas valitsee sen, miten hän haluaa olla kanssamme tekemisissä. Se onnistuu kasvokkain, puhelimitse tai vaikka verkkoneuvottelussa.

Peltolan mukaan etenkin nuoret ensiasunnon ostajat haluavat monesti tulla pankkiin juttelemaan.

– Monet asiat, kuten vakuudet, voivat olla vieraita ja kasvokkain on helpompi selvittää mitä mikäkin tarkoittaa esimerkiksi lainavaihtoehdoissa.

Toki Someron Säästöpankki palvelee myös digitaalisesti; asiakas voi hoitaa lähes kaikkia pankkiasioitaan verkossa ja useimmat niin tekevätkin.

Alanko, Fröberg, Lähteenmäki ja Peltola viihtyvät työssään ja työkavereittensa seurassa.

– Me tapaamme usein myös työn ulkopuolella. Henkilökunta on näkynyt usein kasvoillaan pankin markkinoinnissa, meidät tunnistetaan säästöpankkilaisiksi.

Someron Säästöpankki on mukana Salossa tukemassa niin kulttuuria kuin urheilua.

– Yritämme olla mukana erilaisissa tapahtumissa, joita täällä riittää paljon enemmän kuin monessa muussa kaupungissa, Alanko sanoo.

Someron Säästöpankin Salon toimipisteessä työskentelee 15 asiantuntijaa, koko pankin vahvuus on tällä hetkellä 120.

Somerolla 1880 perustetulla pankilla on konttorit tällä hetkellä Someron ja Salon lisäksi Akaassa, Forssassa, Kemiönsaaressa, Kotkassa, Loimaalla, Loviisassa, Marttilassa, Perniössä, Turussa ja Urjalassa.

– Meillä on tällä hetkellä koko pankissa 34 000 asiakasta. Salon konttorin asiakaskunta kasvaa edelleen, Petra Peltola kertoo.

Someron Säästöpankin Salon konttori järjesti tiistaina Sijoitusillan kaupungintalolla juhlavuoden kunniaksi. Ohjelmassa oli muun muassa Pörssisäätiön toimitusjohtajan Sari Lounasmeren katsaus vuoteen 2024 sijoittajan näkövinkkelistä.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: