SSO myy maatalouskaupan Hankkijalle ja rautakauppatoiminnot RTV-yhtymälle

SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér, RTV-Yhtymän hallituksen puheenjohtaja Markus Lindblom ja Hankkijan toimitusjohtaja Jyrki Lepistö kertoivat tehdyistä liiketoimintakaupoista.

Salonjokilaakso

Suur-Seudun Osuuskauppa luopuu rauta- ja maatalouskaupasta.

SSO julkisti keskiviikkona sopimukset, jolla maatalouskaupan liiketoiminnot myydään Hankkija Oy:lle ja rautakaupan toiminnot RTV-Yhtymä Oy:lle. Maatalouskoneiden ja varaosien myynnille etsitään vielä jatkajaa.

SSO on tehnyt maatalous- ja viljakauppaa Salossa, Somerolla, Perniössä, Kemiönsaarella ja Vihdin Nummelassa. Rautakauppaa on tehty näistä kolmella viimeksi mainitulla paikkakunnalla.

Myytävien toimialojen liiketoiminta jatkuu näillä paikkakunnilla uusien omistajien toimesta, ja henkilökunta jatkaa kaupan jälkeen uuden työnantajan palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Myös kone- ja varaosakaupan osalta SSO:lla on toive löytää jatkaja liiketoimintakaupan myötä, mutta valmistautuu samalla myös suunnittelemaan toimintojen lakkauttamista ja aloittaa tämän johdosta kone- ja varaosakauppaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut.
– Toimialasta luopuminen oli SSO:lle iso ja vaikea päätös, joka kuitenkin nähtiin kaikkien kannalta parhaana ratkaisuna. Hankkija ja RTV suurina alojensa vahvoina toimijoina vahvistavat osaamisellaan alan toimintaa SSO:n toimialueella, SSO:n toimitusjohtaja Tapio Finér sanoo.

Rauta- ja maatalouskaupan liiketoimintojen myynnin jälkeen SSO pystyy entistä paremmin keskittymään ydinliiketoimintaansa eli palvelemaan asiakasomistajiaan sekä suuntaamaan investoinnit ja kehittämisresurssit nykyisten toimialojen kilpailukyvyn ja palvelutason parantamiseen.

Rauta-maatalouskaupasta luopumisen jälkeen Halikon Prismasta löytyy edelleen kattava valikoima, erityisesti kuluttajakauppaan soveltuvia sisustus- ja pienrautatuotteita kodin pintaremontteihin. Samoin puutarhakauppa jatkuu kesäisin Prisma Halikon kesäpihalla sekä pienimuotoisesti myös useiden S-marketien ja Sale-myymälöiden pihoilla. Myös lämmitysöljyn myynti asiakasomistajille jatkuu.

Maatalous- ja viljakaupan myynti edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää ja toteutuu vasta tämän käsittelyn jälkeen, oletettavasti loppuvuoden aikana. Rautakauppojen liiketoiminnat siirtyvät RTV-Yhtymä Oy:lle 1.7.2020 alkaen. Yritys jatkaa nykyisissä SSO:n kiinteistöissä vuokralaisena.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: