Susijengi antoi myrskyvaroituksen Ranskaa vastaan, tänään vastassa Israel

susijengi (132)
Suomi taipui lauantaina Ranskalle jatkoajan jälkeen. Vielä elokuun alun harjoitusmaaottelussa Susijengi pystyi haastamaan ranskalaiset voitokkaasti.

Koripalloliitto/tiedotus

Suomen koripallomaajoukkue oli lähellä jymy-yllätystä EM-avauksessaan, kun Jamar Wilson sytytti Suomen takaa-ajoon ja Sasu Salin heitti pelin jatkoajalle hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan. Suomelta loppui bensa bonusajalla ja isäntämaa Ranska tyylitteli loppulukemiksi yli 10 000 katsoja edessä 97-87 (45-37, 81-81).
Ranska nappasi ottelun alussa ohjakset käsiinsä täyteen pakatussa Park&Suites Arenassa. Susijengin puolustukselle epätyypillisesti ranskalaiset pääsivät ajamaan keskelle, mistä he pääsivät pudottamaan helppoja syöttöjä, jotka päätyivät Ranskan isojen miesten donkkeihin.
Samalla Suomen hyökkäyspeli oli kaksijakoista, kun suomalaiset saivat aikaan joko laadukkaan heiton tai murheellisen menetyksen, joista ”Les Bleus” juoksi nopeita tyylilleen uskollisena.
Kun Suomi kaipasi piristysruisketta, Kansalainen Wilson eli Jamar Wilson osoitti ensimmäisellä EM-neljänneksellään, että mistä mies on tehty: ”Jammu” jallitti 11 pistettä putkeen, upottaen vaikeita hyppyheittoja ja akrobaattisia veivejä ranskalaispuolustajien keskeltä.
Toinen EM-debytantti Joonas Cavén upotti kolmosen kulmasta toisella yrityksellään tullessaan kentälle, Erik Murphy taisteli irtopalloista mallikkaasti ranskalaisjättien keskellä ja Petteri Koponen upotti tavaramerkkihyppyheittonsa pariin kertaan, mutta isännät kuittasivat jokaisen onnistumisen toisessa päässä.
Puoliajan jälkeen Suomi veti eron ripeästi kolmeen pisteeseen 48-45, mutta Boris Diawin pelinrakennus korin läheltä ja Joffrey Lauvergnen ilmavat viimeistelyt kasvattivat eron takaisin hipomaan kymmentä pistettä. Energinen Wilson kuitenkin sytytti joukkueen jälleen takaa-ajoon luomalla itsensä lisäksi paikkoja muille.
Päätösneljänneksellä Suomen puolustus nousi sille tasolle, jolla se on parhaimpina hetkinä nähty yltävän. Susijengin painostava puolustus infernaaliseksi yltyneessä metelissä pakotti Ranskan ohiheittoihin ja menetyksiin.
Suomi yltyi hurmosmaiseen takaa-ajoon, kun Wilson pääsi juoksemaan helpon lay-upin riiston jälkeen. Leen nosto hyökkäyslevypallosta vei Susijengin kahden pisteen päähän 76-74, mutta Shawn Huffin lay-back vei pelin vihdoinkin tasoihin 76-76 kolme minuuttia ennen loppua.
Kuivan jakson jälkeen Tony Parker ja Diaw pääsivät juoksemaan 2-1-nopealla isännät takaisin johtoon, mutta Koponen kuittasi hyppyheitollaan suoraan kuljetuksesta. Nando De Colo kuittasi heti eron kolmeen pisteeseen jäätyään vapaaksi kaaren taakse 28 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.
Suomi pelasi pallon aikalisän jälkeen Koposen kautta Sasu Salinin käsiin, joka nostatti areenan desibelit infernaalisiin korkeuksiin tasoittamalla pelin 81-81. Salin hoiti hommansa myös toisessa päässä pysäyttämällä Parkerin voittoheittoyrityksen.
Jatkoaika oli taas Ranskan näytös, kun Susijengin heitot kolisivat raudoissa. Kolme minuuttia ennen loppua Suomi oli vielä kahden pisteen päässä 86-84, mutta momentum siirtyi Ranskalle, joka pääsi kaunistelemaan loppulukemat kotiyleisön esittämän Marseljeesin tahdissa.
– Kun mennään jatkoajalle, pienet erot ratkaisevat. Yksi tilanne sinne tai tänne ja peli saattaa olla siinä. Meiltä loppui bensa jatkoajalle, kun jouduimme käyttämään sitä niin paljon päästäksemme tasoihin, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kommentoi.
Yli 10 000 katsojaa, jotka kannustivat omiaan railakkaasti pääsivät todistamaan erinomaista koripallo-ottelua, jonka lopulta vei se voittamiseen rutinoituneempi eli hallitseva Euroopan mestari.
– Onnittelut Ranskalle voitosta. Kun peliä katsoi, voi vain todeta kuinka uskomattoman hieno laji meillä on. Katsomossa näkyi pelkkää iloa, jännitystä ja pelaajat tarjosivat yleisölle hienon, hienon ottelun, Dettmann kommentoi.
– Olen erittäin ylpeä tavasta, jolla joukkue tänään pelasi. Hienoa yritystä ja venymistä. Hienoa koripalloa. Meillä oli tänään vastassa yksi parhaista tai kenties turnauksen paras joukkue.
Gerald Lee jr. (10/7) ja Erik Murphy (7/11) painivat ulottuvia ja harteikkaita ranskalaissenttereitä vastaan hienosti. Kansalainen Wilson (21/1/4 syöttöä) oli Suomen ehdoton ykköspelaaja EM-debyytissään. Salin saldo oli 14 pistettä, mutta Suomen ehdoton ykkösnimi oli Kansalainen Wilson (21/1/4 syöttöä).
– ”Jammulta” aivan huikea peli tänään. Sanoin jo kesän alussa, että kyseessä on kova kaveri. Kaikki tietää, että kuinka hyvä hän on ajamaan korille ja niitä jätkiä tässä joukkueessa ei ole liikaa, itse 15 pistettä ja 7 syöttöä kirjauttanut Petteri Koponen kommentoi.
– Loistava peli häneltä ja yksi syy miksi taisteltiin voitosta.
– Oma peli kulki tänään. Pelaamme joukkueena ja olen varma, että huomenna onnistuja on joku toinen, Wilson kommentoi pelin jälkeen.
Ranskalta Tony Parker (23/5/3 syöttöä) teki kovia keroja aina kun Ranska joutui pulaan. Nicolas Batum (16/5) ja Nando De Colo (16/7/6 syöttöä) olivat myös vaikeita pideltäviä suomalaisille.

Susijengillä jo katseet Israelin kaadossa

Montpellierin alkulohko A:n tuoksinat jatkuvat Susijengin osalta Suomen aikaan 18:30, kun jatkoajan jälkeen Ranskalle taipunut Suomi kohtaa eilen Venäjän voittaneen Israelin. Susijengin apuvalmentaja Pekka Salmisen mukaan Israel juoksee ennakkoluulottomasti, mutta isoissa pelaajissa laatu laskee vaihtopenkille mentäessä.
Venäjää vastaan odotetusti kaksi Omri Casspi ja Lior Eliyahu ottivat pelin haltuun toisella puoliajalla. Israel nappasi johdon juoksemalla noin kuusi minuuttia 17-0 ja voitti numeroin 76-73.
– Israel juoksee kenttää todella hyvin. Heidän nopeiden juokseminen on ennakkoluulotonta ja joskus jopa aivan päätöntä. Heillä on kaksi erittäin hyvää pelaajaa Omri Casspi ja Lior Eliyahu sekä hyvä takamies Gal Mekel.
– Koko on rajoittava tekijä heillä ja siihen meidän pitää iskeä. Eliyahun ja D’or Fischerin lisäksi isossa päässä ei ole kauheasti laatua. Meidän pitää viedä korin alle peli ja saada palloa liikkeelle sitä kautta, niin vastustaja joutuu reagoimaan ja silloin me tulemme olemaan vapaita joka puolella kenttää.
– Merkille pantavaa Israelissa on, että heidän pelaajilla on merkittäviä henkilökohtaisia vahvuuksia. Periaatteessa oikeakätiset pelaajat menee aina oikealla, heittäjät heittää aina ja niin edelleen. Tärkeät on, että miten pystymme keskittymään, jotta emme tee erehdyksiä, että kuka tekee mitä.
Susijengi ja Israel pelaavat Park&Suites Arenalla tänään sunnuntaina Suomen aikaan kello 18:30

 

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: