Suomen kyläaktiivien Varsinais-Suomen maakuntakierros alkoi uutuuttaan tuoksuvasta hirsikoulusta

Kansalliset kyläaktiivit Henrik Hausen, Aleksi Koivisto, Tane Linkoranta, Sami Heinonen ja Aleksi Koivisto tutustumassa Märynummen uutuuttaan hohtavaan kyläkouluun ja päiväkotiin.

Vastavalittu Suomen Kylät ry:n toiminnanjohtaja, vaasalainen Aleksi Koivisto on ottanut tavoitteekseen kiertää kaikki Suomen maakunnat juhannukseen mennessä.
-Kesäkuun alussa on vuorossa Varsinais-Suomi, jossa kierrämme useita kohteita Salon ja Kemiönsaaren alueilla, Koivisto kertoo.

Mukana tutustumiskierroksella kyliin olivat myös Sami Heinonen Varsinais-Suomen Liitosta, Varsinais-Suomen kyläasiamies Tane Linkoranta ja puheenjohtaja Henrik Hausen Varsinais-Suomen kylät ry:stä sekä viestintäpäällikkö Anssi Ketonen Suomen Kylistä.
-Eilen tutustuimme Mathildedalin kylään, ja tänään vuorossa ovat Märynummi, Perniön kirkonkylä, Strömma-Dahlbyn kylä ja Taalintehdas. Matkalta julkaisemme lyhyitä videoita Tiktokiin, joissa tuomme esille kylien erityispiirteitä. Esimerkiksi Mathildedalin video on kerännyt jo suuren yleisön kiinnostuneita.

Märynummella koulun rehtori Hannamari Murto esitteli vastavalmistunutta koulun ja päiväkodin aluetta.
-On hienoa, että Salon kaupunki on löytänyt kylien arvon ja panostaa niihin. Märynummen kouluratkaisu, jossa on korjattu vanhaa sekä rakennettu uutta, on ainutlaatuinen. Yleensä kaupungit ovat tehneet linjauksia, joissa joko korjataan tai tehdään uutta. On upeaa, että kylään on tuotu näin monipuolinen yhteisöllinen tila, Koivisto kiittelee.

Märynummen kyläläiset odottavat Halikon sairaalan alueen kehittymistä, johon toiminnanjohtajalla on idea.
-Seinäjoen piirisairaalan eli Törnävän vanhan sairaalan alueelle on rakennettu muutamassa vuodessa mielenkiintoinen kokonaisuus palveluita ja asuntoja. Törnävällä sijaitsee Halikon tapaan kulttuurihistoriallisesti arvokas alue, joka on nyt herännyt uuteen kukoistukseen, Koivisto kuvailee.

Märynummen puutyöluokkaan Koivisto ideoi entisöintipiirejä, jotka tuntuvat olevan suuressa suosiossa käsillä tekemisen trendin myötä.

Märynummelta matka jatkui kohti merellistä Saloa ja Perniön kirkonkylään, jossa vieraat tutustuivat Perniön vanhassa kunnantalossa Perniön kirkonkyläyhdistyksen, Osuuskunta ProPerniön sekä Ykkösakselin Leader-toimintaan.

Strömma-Dahlbyn kylässä tutustumiskohteena oli kylätalona toimiva rantamakasiini ja Taalintehtaalla reitti poikkesi kyläyhdistyksen puheenjohtajan Leif Lindgrenin kotiin jossa perehdyttiin Taalintehtaan kyläyhdistyksen ja I samma båt -Leaderjärjestön toimintaan.

Laura Merivirta

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: