Suoraan lukiosta kynsiteknikoksi

Salolainen Laura on nuori kauneusalan yrittäjä

Nuori yrittäjä Laura Valkonen on innoissaan uudesta elämänvaiheestaan. Uuden oppiminen ja kädentaitojen kartuttaminen kannustavat häntä tulemaan kauneusalan rautaiseksi ammattilaiseksi Le Blankin tiloissa Salon keskustassa.

Tammikuussa 20 vuotta täyttävä salolainen Laura Valkonen kuuluu heihin, jotka eivät epäile kokeilla omia siipiään haasteiden edessä.

Tänä keväänä kynsiteknikoksi kouluttautunut, vastavalmistunut ylioppilas tekee geelilakkauksia ja rakennekynsiä kaupungin keskustassa entisen Bio Jännän naapurissa. Hänellä on oma vuokratuoli Le Blank-kynsistudiossa, jossa hän työskentelee yhdessä paikan omistajan Satu Airion kanssa.
-Välivuoden koulusta voi viettää vaikka näin. En ajatellut ryhtyväni yrittäjäksi, mutta niin sitten vain lopulta kävi, Laura kertoo naurahtaen.

Nyt muutamia viikkoja Le Blankissa työskennellyt Laura on innoissaan. Alku on sujunut lupaavasti ja työpaikassa on ollut hyvä olla.
-Alan seuraavaksi tekemään kestolakkauksia myös varpaankynsiin. Asiakkaiden erilaiset toiveet inspiroivat minua suuresti, sillä ne haastavat kokeilemaan osaamistani monin erilaisin tavoin.

Lauran mukaan häneltä pyydettävien rakenne- ja geelikynsien tyyli vaihtelee todella paljon. Etenkin kesäaikana hän pääsi tekemään värikkäitä, koristeellisia kynsiä, jotka ovat myös hänen omia suosikkejaan. Toisaalta luonnollisemmat ja hillitymmät rakennekynnet ovat tekijälle prosessina helpompia, mutta Lauran mielestä yhtä kauniita ja kädentaitoa kartuttavia kuin koristeellisemmatkin.
-Minulla käyvät asiakkaat ovat myös tosi eri ikäisiä. Nuorimmat ovat 15–16-vuotiaita. Se on osaltaan kiehtovaa tässä työssä, että pääsee kohtamaan niin erilaisia ihmisiä. Moni haluaa kynnet erilaisiin juhlatilaisuuksiin, varsinkin nämä nuorimmat asiakkaat, mutta aikuisille ne ovat enemmän tapa ja elämäntyyli.

Laura kuvailee, että kauneusala on kiinnostanut häntä jo pitkään. Mutta koska kyseinen ala on laaja, toimittajaa kiinnostaa oitis yksi suuri ja olennainen kysymys. Miksi juuri kynnet?

Nuori yrittäjä sanoo siihen olevan monia syitä. Hänen suvussaan on kauneusalan ammattilaisia, mutta myös Lauralla itsellään on aiempaa kokemusta kynsien geelilakkauksesta. Niitä hän sai tehtyä kotonaan, mikä merkittävästi vaikutti innostuksen syvenemiseen.

Harrastus johti hänet lopulta alan koulutuksiin. Siitä vyyhti alkoi sulavalla tahdilla purkautua tämän vuoden huhtikuussa.
-Valmistuttuani lukiosta minulle tarjoutui mahdollisuus mennä Turkuun töihin. Välimatka ja ajoittain pitkät työpäivät saivat pohtimaan, että työllistäisin itseni täällä Salossa, missä myös perheeni ja kaikki ystäväni ovat. Ja koska lähipiirissäni on yrittäjiä, sain heiltä sen lopullisen sysäyksen lähteä kokeilemaan.

Le Blank on Lauran äidin hyvän ystävän siskon yritys. Keskustelujen kautta hänelle tarjoutui paikka vuokratuolille sen tiloissa. Itse toiminimen perustamiseen Laura kertoo saaneensa erittäin hyvää tukea paitsi sukulaisilta ja ystäviltä, myös kirjanpitäjältään. Hänen mielestään yrityksen perustaminen ei ollut vaikeaa.
-Apua yrittäjyyteen on tarjolla tosi paljon. Minulla sitä löytyi aiemmalta työkaverilta, mutta olen huomannut perustamisprosessin myötä että näissä jutuissa auttavat verkostot ovat lujia ja kattavia. Yksin ei tarvitse kamppailla, hän vakuuttaa.

Hän kannustaakin myös muita ikäisiään nuoria kokeilemaan rohkeasti.
-Moniin erilaisiin työpaikkoihin, monia juttuja testaamaan. Kaikkea sellaista mikä itseä vain hiukankin kiinnostaa. Sitä kautta se hahmottuu, mikä on oma juttu. Esimerkiksi itse olen ollut ennen kynsiteknikon työtä asiakaspalvelussa ja valmentamassa taitoluistelua, sekä muutama vuosi sitten myös isosena. Nämä kokemukset ovat olleet omalla kohdallani niitä opettavia ja valaisevia.

Toimelias nuori nainen pääsi valmentajaksi nyttemmin pois jääneen taitoluisteluharrastuksensa kautta ja asiakaspalvelijana hän on toiminut Hanhivaaran liikuntakeskuksessa. Lenkkeily ja salilla käyminen sekä kavereiden ja poikaystävän kanssa ajan viettäminen ovat hänelle tärkeitä.
-Toivon jatkolta, että pysyn terveenä ja voin vastedeskin olla paljon läheisteni kanssa. Työn tekeminen on minulle tärkeää, mutta myös muun elämän on soljuttava yksiin sen kanssa. Silloin se on tasapainoista. Lähitulevaisuudessa aion laajentaa osaamistani ja tuoda sillä lisää monipuolisuutta työpäiviin. Haluaisin tehdä kynsien ohessa myös ripsiä ja kulmia, Laura paljastaa.

Melissa Koponen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: