Suositut täyteainehoidot monipuolisempia kuin moni ajattelee – Tiina Visuri kumoaa uskomuksia

Tiina Visuri tekee erilaisia esteettisiä täyteainehoitoja Salon keskustassa Länsirannassa. Hän vakuuttaa, että oikein tehtyinä hoitojen lopputulos on kaunis ja luonnollinen, ja ne sopivat monille.

Esteettiset täyteainehoidot ovat meistä monille melko vieras osa-alue. Yhtä monelle tulee ensimmäisenä mieleen paljon mediassa myllytetty botox, mutta tosiasiassa hoidot ovat tätä huomattavasti monipuolisempia. Botox eli botuliinitoksiinit ovat vain yksi pieni osa nykyaikaisia pistoksilla tehtäviä hoitoja, joihin tätä useammin kuuluvat erilaiset plasma- ja hyaluronihappopistokset.

Juuri näitä hoitoja Tiina Visuri tekee Salon keskustassa Länsirannassa. Hän vakuuttaa, että ennen pistoshoitojen tekemistä perehdytään huolella siihen, mitä mikäkin aine ja hoito tekevät iholle.

– Tekemäni esteettiset täyteainehoidot voidaan jakaa kolmeen erilaiseen vaihtoehtoon. Hienovaraisin ja suosituin näistä on kiinteyttävä plasmakynähoito, hieman sitä näkyvämpää lopputulosta tekevä ja ihoa kokonaisuudessaan virkistävä on Cellbooster-hoito, ja vasta viimeisenä tulevat varsinaiset täyteainehoidot. Näiden lisäksi teen kulmien ja huulien kestopigmentointia.

Erilaiset täyteainehoidot ovat kasvattaneet suosiotaan tasaisesti viime vuosina. Ala kehittyy jatkuvasti, ja lopputulokset ovat oikein tehtyinä luonnollinen tapa pehmentää ikääntymisen merkkejä. Tiina jatkaa:

– Tekemissäni täyteainehoidoissa vaikuttava aine on ihon omaa hyaluronihappoa muistuttava. Se vaikuttaa ihon pehmeyteen ja kimmoisuuteen. Iän myötä ihomme ohenee, sen kollageeni vähenee ja se menettää siten kiinteyttään. Plasmahoidot virkistävät ihoa ja palauttavat sitä nuorekkaammaksi, Cellbooster ja täyteaineet puolestaan korvaavat ihon menettämää rakennetta.

Pysyviä muutoksia hoidot eivät tee. Käytetystä menetelmästä riippuen uusi hoitokerta voidaan tehdä 5–12 kuukauden välein.

– Melko moni ottaa minuun yhteyttä ollen heti valmiina täyteainehoitoihin. Useasti ehdotan heille kuitenkin ensin näitä muita hoitoja. Mutta asiakkaan toiveiden mukaan toteutan heille sopivan toimenpiteen. Esimerkiksi plasmahoidoilla voidaan korjata vaikka aknen tekemiä arpia, sillä sen vaikutus on ihoa hoitava, Tiina selventää.

Koska esteettisissä hoidoissa tehdään pistoksia ihoon, aseptiikka on siinä olennaista. Tiinan mukaan käytettyjen aineiden ja niiden määrien ylös kirjaaminen on niin ikään erittäin tärkeää.

– Asiakastiedoista on näin helppo tarkistaa, mitä on laitettu ja mihin kohtaan ihoa. Tämä palvelee myös silloin, jos myöhemmin sattuisi tulemaan ongelmia. Ja koska esteettisiä pistoshoitoja tehdessä mennään ihon läpi sen alempiin kerroksiin asti, on myös hyvin suositeltavaa, että esteettisiä täyteainehoitoja tekisivät sairaanhoitajat.

Tiinalla itselläänkin on pitkä kokemus terveysalan ammattilaisena. Hänellä on paitsi aikanaan Salossa saadut sairaanhoitajan paperit, myös työuraa sekä Suomessa että ulkomailla.

– Olen työskennellyt ensiavussa Englannissa lähellä Windsoria, Texasin Dallasissa sekä Dubaissa amerikkalaisessa sairaalassa. Nämä ovat olleet hyvin hienoja kokemuksia. Esimerkiksi Texasissa sain huomata, että monessa asiassa Yhdysvaltojen sairaalat ovat Suomea edellä. Lisäksi moninkertainen ihmismäärä on asia, jonka todella huomaa. Paljon olen oppinut näiden 26 vuoden aikana, joina olen tehnyt sairaanhoitajan töitä.

Päätoiminen työnkuva Tiinalla on tälläkin hetkellä ambulanssissa työskentely. Hän palasi Suomeen kymmenen vuotta sitten ja on nyt vakiintunut takaisin tutun kotoisaan Saloon, josta alkujaan lähtikin. Esteettiset hoidot Tmi Tiina Visurin alla ovat hänellä ainakin toistaiseksi sivutyö.

– Tein aluksi hoitoja kotonani. Myöhemmin aloin etsiä sopivaa työtilaa kaupungista ja päädyin tänne Länsirantaan viime maaliskuussa, hän kertoo.

Tiina huomauttaa vielä, että kuten monissa asioissa, myös esteettisten hoitojen kohdalla on huomioitava oma terveys ennen kaikkea.

– Joitain rajoitteita hoitojen tekemiseen on. Esimerkiksi ihon syövät, aktiivinen infektio tai allergiat käytetyille aineille estävät hoitojen onnistumisen tai vaativat lääkärin antaman luvan niille. Olen näissä asioissa tarkkana asiakkaan itsensä vuoksi. Myös näistä syistä juttelemme ensin yhdessä kaikessa rauhassa, ennen kuin päätämme, mitä tehdään. Lopputulokseen tulee voida olla tyytyväinen – se on minulle tärkeää.

Melissa Koponen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: